Збірна України стала першою у медальному заліку Євро-2022 з жіночої боротьби

Збірна України стала першою у медальному заліку Євро-2022 з жіночої боротьби

Укрінформ
У Будапешті (Угорщина) завершився чемпіонат Європи з жіночої боротьби.

За підсумками турніру в 10 вагових категоріях збірна України завоювала 5 медалей (2 золоті, 1 срібну, 2 бронзові) - найбільше серед 22-х команд, які виступали на континентальній першості, передає Укрінформ.

«Золото» Україні принесли Аліна Грушина з Київщини (вагова категорія до 57 кг) та представниця Херсону Тетяна Ріжко (65 кг).

Срібною призеркою стала львів'янка Олександра Хоменець (55 кг), «бронза» дісталася Ілоні Прокопевнюк з Дніпра (62 кг) та Аллі Белінській з Херсону (68 кг).

Читайте також: Українські борчині здобули перші медалі на чемпіонаті Європи-2022 в Угорщині

У загальнокомандному заліку «синьо-жовті», набравши 135 очок, посіли друге місце в услід за Туреччиною (140). Третіми фінішували болгарки (110), четвертими - німкені (101), п'ятими - полячки (96), шостими - румунки (89).

Нагадаємо, Об'єднаний світ боротьби (UWW) відсторонив російських та білоруських спортсменів, суддів та сортивних функціонерів від участі в міжнародних змаганнях та відмінив проведення міжнародних турнірів запланованих в росії чи білорусі.

Читайте також: Жеребкування фінальної стадії ЧС-2022 з футболу

24 лютого росія завдала перших ракетних ударів по українських містах, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна рф проти України триває вже 37-й день.

Фото: UWW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-