В Україні відкрили кримінальне провадження проти російського шахіста Карякіна

В Україні відкрили кримінальне провадження проти російського шахіста Карякіна

Укрінформ
Федерація шахів України (ФШУ) повідомила, що проти російського шахіста Сергія Карякіна відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як передає Укрінформ, про це ФШУ інформує на своїй сторінці у Facebook.

«ФШУ повідомляє, що стосовно злочинних публічних закликів Сергія Карякіна правоохоронними органами України 29 березня 2022 року було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (відкрита кримінальна справа). Тепер в межах цього кримінального провадження будуть вчинятися слідчі дії для притягнення Карякіна до кримінальної відповідальності. Попередня кваліфікація його дій ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України - Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», - йдеться в заяві федерації.

Читайте також: Українські шахісти відмовляються грати проти росіян і білорусів

Як повідомлялося, Карякін відсторонений на 6 місяців від участі в турнірах під егідою Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) через підтримку вторгнення рф в Україну.

Читайте також: FIDE на пів року дискваліфікувала гросмейстера Карякіна за підтримку війни в Україні

24 лютого росія завдала перших ракетних ударів по українських містах, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна рф проти України триває вже 37-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-