37 країн закликають не допускати рф та білорусь до міжнародних спортивних змагань

37 країн закликають не допускати рф та білорусь до міжнародних спортивних змагань

Заява
Укрінформ
Росію та білорусь не можна допускати до проведення міжнародних змагань, а спортсменів з цих двох держав - до участі у них. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві, поширеній міністерством спорту Великобританії від імені 37 держав світу.

“Ми, як колектив держав-однодумців, підтверджуємо свою підтримку позиції міжнародних спортивних організацій, що, по-перше, росії та білорусі не можна дозволяти приймати чи висуватися на проведення міжнародних спортивних заходів, а, по-друге, що спортсменам, обраним росією та білоруссю, менеджерам та командам, які представляють російську чи білоруську держави, має бути заборонено брати участь в змаганнях у інших країнах, в тому числі представляючи організації, міста чи бренди, які фактично репрезентують росію чи білорусь, приміром, великі футбольні клуби”, - зауважується у поширеній заяві.

Окрім цього, підписанти закликають “за можливості, вживати належні кроки для обмеження спонсорства та іншої фінансової підтримки пов’язаними із росією чи білоруссю юросіб”. “Ми закликаємо усі міжнародні організації дотримуватися цих принципів та вітаємо тих, хто вже робить це”, - зазначається у документі.

Водночас держави-підписанти закликали “усі міжнародні спортивні організації не запроваджувати санкції проти атлетів, тренерів чи посадовців, які вирішать в односторонньому порядку розірвати контракти із російськими, білоруськими чи українськими клубами, а також не намагатися покарати спортивних організаторів, які вирішать не допускати атлетів чи команди, обрані росією чи білорусю”.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-