В Україні розглядають можливість проведення Олімпіади у 2030 році – Гутцайт

В Україні розглядають можливість проведення Олімпіади у 2030 році – Гутцайт

Укрінформ
Україна облаштовує спортивну інфраструктуру та розглядає можливість проведення Олімпійський ігор в Україні у 2030 році.

Про це міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«30 років нічого не робили в Україні для розбудови інфраструктури та підготовки наших спортсменів до чемпіонатів світу та олімпійським іграм. Тільки останні два роки ми розпочали реальну розбудову для літніх видів спорту. Нам недостатньо інфраструктури для зимових видів спорту. І ми над цим працюємо. Ми плідно над цим працюємо. Ми бачимо, де розбудувати, де що проводити. Ми зараз дивимося, як завести та провести Олімпійські ігри зимові в Україні у 2030 році. Ми над цим працюємо», - сказав Гутцайт.

Міністр прокоментував нинішні результати на зимовій Олімпіаді у Пекіні, де 33-річний український фристайліст Олександр Абраменко здобув «срібло» в особистих змаганнях з лижної акробатики. «Хочу всю країну привітати зі срібною нагородою. Це реальний успіх усієї України», - сказав він.

Читайте також: Гутцайт: Прагнемо модернізувати підхід до фізвиховання у закладах освіти

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський заявив про бажання України провести Олімпійські ігри у 2030 році під час приїзду президента міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха до Києва у вересні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-