Звітно-виборча конференція ФБУ відбулася відповідно до статуту - юрист

Звітно-виборча конференція ФБУ відбулася відповідно до статуту - юрист

Укрінформ
Представники Федерації боксу України пояснили, чому переобрання Володимира Продивуса відбулося законно.

Віцепрезидент Федерації боксу України Юрій Андрійчук разом з юристом пролили світло на проведення звітно-виборчої конференції ФБУ, повідомляє Укрінформ.

За словами віцепрезидента ФБУ працює в юридичній площині, незважаючи на протести деяких осередків боксу в Україні через переобрання президента федерації.

«Федерація боксу працює в юридичній площині. Збірна тренується й готується задля участі на чемпіонаті Європи серед представників до 22 років, а національна збірна тренується задля участі на ЧЄ. Якщо хтось хоче зробити рейдерську атаку на федерацію боксу, то хочу зауважити, що цього не вийде. Окрім того, це не має ніякого стосунку до Федерації боксу України. Давайте розділяти ФБУ, яка працює повноцінно, і людей, які роблять «вкиди» в медіа стосовно того, що щось працює не так», - сказав Андрійчук.

Читайте також: Українська федерація боксу підбила підсумки роботи та розповіла про плани

Більше того, віцепрезидент зауважив, що всі зібрання, неініційовані федерацією, будуть вважатися неправомірними, а її учасники будуть виключені з ФБУ.

«Конференція, яку частина осередків планує провести 22-го лютого, є неправомірною. Всі її учасники будуть виключені з ФБУ. Також подібні дії можуть стати причиною виключення української федерації з міжнародної федерації боксу (AIBA)», - зауважив Андрійчук

Юрист ФБУ Ілля Скоропашкін пояснив, чому перевибори президента федерації пройшли відповідно до затвердженого статуту.

«Наші осередки є юридичними особами. Вони самостійно обирають своїх керівників. Так само вони вирішують чи брати участь в діяльності Федерації боксу України, чи делегувати своїх представників. Якщо вони не делегують своїх представників, то відмовляються від участі в роботі ФБУ, в конференції. Якби 12 представників не приїхали б, то конференція не відбулася б. Натомість у нас 7 осередків відмовилися посилати своїх делегатів, а 5 не приїхали просто без попередження. Враховуючи цей факт, можу сказати, що 13 федерацій брали участь у конференції.

Читайте також: Стала відома дата перевиборів президента ФБУ

В статуті прописано, що для правомірності проведення звітно-виборчої конференції і подальшої юридичної сили її результатів потрібно 2/3 від загальної кількості делегатів. У нас їх було 18 по факту (5 не приїхало) і ми маємо 13 представників, а це більше за дві третини від загальної кількості заявлених делегатів. Враховуючи це, можу сказати, що все легально», - заявив Скоропашкін.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня 2021 року на звітно-виборчій конференції Федерації боксу президентом ФБУ переобрали Володимира Продивуса, при цьому керівники низки обласних федерацій  боксу у конференції участі не брали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-