Спортивні федерації України та «Грузинський національний легіон» підписали меморандум про співпрацю

Спортивні федерації України та «Грузинський національний легіон» підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Меморандум про співпрацю підписали у вівторок спортивні федерації України та добровольчий підрозділ «Грузинський національний легіон».

Під час пресконференції в Укрінформі підписи під документом поставили командир легіону Мамука Мамулашвілі, а також керівники Української федерації карате, Національної федерації кікбоксингу ВАКО і Спортивного комітету України, передає кореспндент агентства. 

« У зв'язку із загрозою російського вторгнення добровольчий підрозділ «Грузинський національний легіон» розгорнув програму підготовки територіальної оборони, - сказав координатор проєкту, модератор Сергій Левчук. - До тренувань у рамках цієї програми долучаються близько 17 тисяч добровольців з 27-ми країн світу. Сьогодні кожен українець має зробити для себе вибір, як він діятиме у тій чи іншій ситуації. Є велика частина нашого суспільства, яке налаштовано патріотично, рішуче. Хочу наголосити, це не формування якихось нових військових підрозділів, це ініціатива з навчання цивільних груп населення у надзвичайних ситуаціях. З ініціативою виступили громадські спортивні організації. Її підтримав «Грузинський національний легіон». Нині розглядаємо програму курсів для спортсменів, тренерів, суддів, менеджерів. Усі наші дії відбуваються виключно на волонтерських зазадах. Українські спортсмени дисципліновані, злагоджені, вміють підставляти плече і показувати командний дух. Тому ми вирішили розпочати саме зі спотивних федерацій». 

Мамука Мамулашвілі висловив упевненість, що до цієї співпраці в Україні доєднаються й інші організації.

«Я дуже радий, що нам випала нагода поділитися своїм досвідом з українцями, співробітничати з такими поважними спортивними федераціями. Упевнений, що до нашої ініціативи доєднаються й інші організації. Думаю, що ця співпраця принесе користь усім. Спортсмени вже мають базову фізичну підготовку, військовим, медичним аспектам можна навчити. Ми вісім років захищаємо Україну, робимо все, щоб українці були вільними. Як відомо, незалежність і воля безцінні», - зазначив командир «Грузинського національного легіону». 

Президент Української федерації карате Іван Дутчак розповів, що співпраця з легіоном вже розпочалася, а черговий тренінг пройде 18-20 лютого.   

«У ситуації, що склалася нині, вважаю, громадяни України мають об'єднуватися. Нині саме той момент, коли маємо показати приклад такого об'єднання, згуртування.  Члени нашої федераці, інших організацій мають змогу випрацювати для себе план дій, як допомогти державі, як вратувати своє життя в екстремальній ситуації. Ми радо прийняли пропозицію «Грузинського національного легіону» про проведення тренінгів. Федерація вже розпочала роботу з легіоном, яка є дуже корисною. Наш наступний тренінг прохойде 18-20 лютого. Прошу усіх бажаючих звертатися до нашої федерації та інших зазначених спортивних організацій», - закликав Дутчак.

Читайте також: Україна здобула другу медаль на чемпіонаті світу з карате в Дубаї

Довідково: «Грузинський національний легіон» - військовий підрозділ, що був заснований 2014 року добровольцями-грузинами. Брав участь в російсько-українській війні на боці України. Від 24 лютого 2016 року - у складі Збройних сил України. Легіон інтегрувався у 25 батальйон «Київська Русь» 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи (3-я рота). 

Фото: ukrinform.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-