Підсумки першого тижня Олімпіади в Пекіні

Підсумки першого тижня Олімпіади в Пекіні

Укрінформ
Українці виступають передбачувано.

Вже тиждень погляди усього світу прикуті до зимових Олімпійських ігор у Пекіні. На змаганнях вистачає спортивного видовища і сенсацій. Збірна України, натомість, позитивною сенсацією не стала і це прогнозовано. Про безмедальну Олімпіаду для українців, ковід і сподівання на другу частину змагань читайте в матеріалі на Укрінформ.

Читайте також: Олімпіада-2022: українки не фінішували в лижній естафеті

Вище голови поки ніхто не стрибнув

Напередодні Олімпійських ігор компанія цифрових технологій Gracenote вирахувала, що Україна залишиться без медалей в Пекіні. Поки йдемо за графіком.

Проаналізувавши виступи українців протягом сезону, можна сказати, що в Пекіні вони виступають на своєму рівні. Скелетоніст Влад Гераскевич не завжди потрапляє до топ-10 на Кубках світу, 6 місце в заїзді - це взагалі його рекорд. Фігурист Іван Шмуратко посів 12-е місце на чемпіонаті Європи, на Олімпіаді – 24 (зважайте на наявність американців і представників країн Азії на Іграх). Андрій Мандзій знову вилетів з саней в одному з заїздів (спортсмен вже падав на Іграх 2018-го). Виступ гірськолижника Ковбаснюка хоч і є другим найкращим в історії України (14 місце в комбінації), але цього замало задля п’єдесталу. Майстер шорт-треку Гандей взагалі представляв Україну у своїй дисципліні вперше за 20 років.

Окрім фрістайліста Абраменка і жіночої збірної з біатлону, жоден наш спортсмен в Пекіні не завойовував медалей на попередніх Олімпіадах. Через це всі наші сподівання пов’язані на досвідчених переможців Ігор. На жаль, за останній олімпійський цикл в Україні не виросли нові претенденти на медалі в зимових видах спорту.

Читайте також: Олена Білосюк: Морально важко було дивитися гонки в чотирьох стінах

Ковід, як ще одна перепона до медалі

Спортивний світ уже звик жити за правилами суворих санітарних норм. А от до того, що коронавірус вносить свої зміни в змагання, звикнути складно. По приїзду в Токіо достатньо українських спортсменів здали позитивний тест на ковід. Серед них і Гераскевич, і Білосюк, і чоловічий тренер з біатлону Санітра, і Шмуратко. Спортсмени жалілися на погані умови «ковід-диспансерів». Це безумовно вплинуло на фізичну форму українців.

Напередодні командних змагань з лижного фрістайлу троє з п’яти українців, а саме Котовський, Окипнюк і Новосад, захворіли на коронавірус. Цей факт не дозволив виступити українцям у командних змаганнях. Чесно кажучи, рівень переможців у старті показав, що наші очікування стосовно медалей дещо завищені: тріумфатори з США відірвалися від другого місця на солідні 14 балів. Чи встигнуть українці відновити форму до індивідуальної частини - питання відкрите.

Найбільша наша надія була пов’язана з біатлоном. Всі ми пам’ятаємо 2014-й і тріумфальну естафету українських біатлоністок. Сьогодні ж можна констатувати, що ми виступаємо на тому рівні, на якому підійшли до змагань. Найкращий результат - восьме місце Юлії Джими в спринті. Серед чоловіків «першість» прогнозовано у Підручного: він 13-й у спринті. У міксті українці теж фінішували 13-и. Статистика вказує на те, що виступи наших на Олімпіаді виглядають закономірними.

Читайте також: Біатлон: Підручний фінішував тринадцятим у спринті на Олімпіаді-2022

Шансів мало, але на Олімпіадах трапляються дива

Українці ще зможуть поборотися у індивідуальних стрибках у фрістайлі на лижах, залишилися ще гонки з біатлону. Лідерка жіночої збірної Білосюк (Підгрушна) одужала від коронавірусу і має шалену мотивацію проявити себе в естафеті. Саме жіноча естафета наш останній реальний шанс на медаль. Окрім того, на Олімпіаді може трапитися диво. Абраменко свого часу сенсаційно привіз «золото» з Пхьончхану. Віримо, що українці здивують спортивну спільноту наступного тижня.

Фото: Укрінформ, Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-