Серед 45 українських олімпійців Пекіна 16 представляють ЗСУ - Резніков

Серед 45 українських олімпійців Пекіна 16 представляють ЗСУ - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков привітав учасників зимових Олімпійських ігор у Пекіні та відзначив, що серед 45 спортсменів, які представлять Україну в змаганнях, 16 є представниками оборонного відомства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

«45 спортсменів представлять Україну на Олімпійських іграх у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. До складу команди увійшли 16 представників нашого оборонного відомства», - зазначив міністр.

Резніков відзначив, що традиційно армійські спортсмени гідно представляють Україну на Іграх та роблять вагомий внесок у загальну скарбничку збірної. 

«За роки незалежності України військові спортсмени 27 разів ставали олімпійськими чемпіонами, здобули також 27 срібних і 31 бронзову олімпійські нагороди, що сприяє позитивному іміджу України у світі та її Збройних Сил у суспільстві. Це свідчить про високий професіоналізм спортсменів, тренерів та всього особового складу закладів фізичної культури і спорту Міністерства оборони України», - зазначив Резніков.

Міністр оборони побажав олімпійцям яскравих перемог, високих спортивних результатів та гарного настрою.

Читайте також: Олімпіада-2022: Україна назвала склад на змішану естафету з біатлону

Як повідомлялось раніше, з 4-го по 20 лютого 2022 року в столиці Китая Пекіні, проходитимуть XXIV зимові Олімпійські ігри, де за 109 комплектів нагород змагатимуться понад 3 тисячі спортсменів з усього світу.

Фото: mil.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-