Через низьку фізичну активність населення економіка України недоотримала $73 мільярди - UIF

Через низьку фізичну активність населення економіка України недоотримала $73 мільярди - UIF

Укрінформ
Український інститут майбутнього провів дослідження, як масовий спорт впливає на ріст економіки нашої держави.

Футбольний клуб «Шахтар» разом з Українським інститутом майбутнього (UIF) за підтримки Parimatch презентували результати дослідження того, як масовий спорт впливає на ріст ВВП України, повідомляє Укрінформ.

Аналіз показав, що в період з 2011 по 2020-й рік українська економіка втратила 73 мільярди доларів внаслідок низької фізичної активності українців.

Читайте також: Київщина долучилася до програми розвитку шкільного футболу УАФ

Представники UIF, зокрема співзасновник Анатолій Амелін, розповів, чому Міністерству молоді та спорту вигідно вкладати кошти у спорт. За словами Амеліна, кожен долар вкладений у масовий спорт принесе бюджету 15 доларів.

Це стосується прямого впливу фізичної активності на якість роботи українців і спроможність працювати в цілому. Розвиток масового спорту зменшить витрати держави на охорону здоров’я через зменшення рівня захворюваності українців.

Читайте також: Оксана Юрків, найкраща вчителька фізкультури України за версією Global Teacher Prize-2021

Красномовними були показники того, яка кількість бюджету витрачається на масовий спорт (5% від бюджету Міністерства молоді та спорту). Загалом державні витрати на рекреацію та спорт в Україні складають 7 євро в рік на людину (в Європі 100 євро).

Висновком дослідження є твердження про те, що державний вектор на аматорський/масовий спорт за наступні 9 років збагатить бюджет України на 98 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-