Метою створення спорту ветеранів є підтримка учасників АТО/ООС - депутатка

Метою створення спорту ветеранів є підтримка учасників АТО/ООС - депутатка

Укрінформ
Головною метою створення окремого виду спорту - спорту ветеранів війни є соціально-психологічна підтримка учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил України.

Про це голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, українська легкоатлетка, бронзова призерка Олімпіади 2012 року Ольга Саладуха розповіла в інтерв‘ю Укрінформу. 

“Мета законопроєкту здебільшого реабілітаційна. Для ветеранів створення такого виду спорту є соціально-психологічною підтримкою. Вони матимуть можливість тренуватися, брати участь у міжнародних змаганнях, а також спілкуватися між собою”, - сказала Саладуха.

Депутатка поінформувала, що ветерани війни тренуватимуться на базі наявних в Україні спортивних федерацій, а питання щодо формування команд для участі у міжнародних змаганнях з часом буде врегульовано.

Окрім цього, політикиня зауважила, що потребує вирішення питання призначення стипендій призерам-ветеранам. “Ветерани постійно скаржаться, що вони тренуються і їздять на змагання за власний кошт. Вони прохають зробити запровадити хоча би якусь "вдячність" від держави. У цьому напрямі теж треба працювати”, - підкреслила вона.

Підсумовуючи, Саладуха додала, що спортивний комітет пропонуватиме колегам по парламенту розглянути цей законопроєкт у другому читанні упродовж найближчих двох пленарних тижнів.

Читайте також: Ольга Саладуха, голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5526 "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів України". Проєктом закону передбачається визначення на законодавчому рівні створення окремого напряму спорту – спорту ветеранів війни задля залучення ветеранів війни та членів їх сімей до занять певним видом спорту, їх участь у міжнародних та інших спортивних заходах, психологічній та соціальній адаптації через спортивну діяльність, підготовку збірних команд України з числа ветеранів війни та їх участь в міжнародних спортивних змаганнях.

Фото: facebook.com/saladukhaolga.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-