Чотири з шести українських екіпажів на ЗАЗ дісталися фінішу на ралі Monte Carlo

Чотири з шести українських екіпажів на ЗАЗ дісталися фінішу на ралі Monte Carlo

Фото
Укрінформ
Чотири з шести українських екіпажів на автомобілях ЗАЗ фінішували на Rallye Monte-Carlo Classique, два - зійшли з дистанції на гірській трасі.

Про це журналістам повідомила медіаменеджер української команди Марина Моїсеєнко, передає Укрінформ.

"З 6 українських екіпажів, що вперше взяли участь в історичному ралі Monte Carlo, фінішували чотири автівки. Один з автомобілів заглух посеред траси, а в іншого не витримав акумулятор", - повідомила Моїсеєнко.

Чотири з шести українських екіпажів на ЗАЗ дійшли до фінішу на ралі Monte Carlo / Фото: Марина Моісеєнко

Одним із перших подолав маршрут екіпаж із Києва.

Штурман Ігор Левченко розповів, що коли його автомобіль зламався на трасі у французькій провінції на допомогу прийшли місцеві.

"Ми проїхали близько 180 км, і в нас відірвався привод коробки передач, під'їхала автівка, за кермом якої був молодий француз. Він запитав у чому проблема, я намалював креслення. Він буквально впав на землю під машину з ключами та відкрутив зламану муфту", - розповів Левченко.

Читайте також: 400 кілометрів сам на сам із зимовими Карпатами

За понад 100-річну історію ралі автомобілі ЗАЗ вперше отримали ліцензію. Реєстрація кожної автівки обійшлась у понад дві тисячі євро.

Автомобілісти наголошують, що для кожного екіпажу велика честь бути тут на цих змаганнях.

"Це історичне ралі, що створено для людей, які глибоко закохані в історичне ралі. Дуже круто, що цьогоріч у ралі беруть участь автомобілі ЗАЗ, вироблені в Запоріжжі. Ці автівки символізують автопромисловість України. Але я знаю, що це занадто дорого для українців", - сказав колишній офіційний випробувач команди Формула-1 Жеремі Дюфур.

Читайте також: Пробіг Vinnytsia New Year Run зібрав 250 учасників

Протягом доби спеціальна комісія, яка складається з комісарів ралі, має оголосити результати перегонів.

Як раніше повідомлялось, українська команда складається з 6 екіпажів, які виступили на ЗАЗ-965, ЗАЗ-965-А, ЗАЗ-966 та ЗАЗ-968. У складі української команди є жіночий екіпаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-