Джокович зізнався у наданні неправдивих даних при в'їзді до Австралії

Джокович зізнався у наданні неправдивих даних при в'їзді до Австралії

Укрінформ
Чемпіон світу з тенісу 34-річний Новак Джокович заявив, що ситуація із наданням помилкової інформації в документах при в'їзді до Австралії виникла через «людський фактор». 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Інстаграмі.

«Щодо моєї декларації про подорожі, мої представники подали її від мого імені, про що я повідомив співробітникам імміграційної служби після прибуття, і мій агент щиро вибачається за адміністративну помилку, пов'язану з позначкою неправильного поля про мою попередню подорож до приїзду в Австралію. Це був людський фактор, і точно ненавмисна помилка. Ми живемо у скрутні часи в умовах глобальної пандемії, і іноді можуть виникати такі помилки. Сьогодні моя команда надала уряду Австралії додаткову інформацію, щоб прояснити це питання», — зазначив Джокович.

Він наголосив, що з поваги до австралійського уряду надалі не даватиме жодних коментарів.

«Грати на Відкритому чемпіонаті Австралії - це завжди честь та привілей... І я просто хочу мати можливість змагатися з найкращими гравцями світу...», — заявив спортсмен.

Читайте також: Джокович поновив тренування після звільнення з ізолятора в Австралії

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня чемпіона світу з тенісу 34-річного Новака Джоковича не випустили з аеропорту в Мельбурні через відсутність вакцинації проти COVID-19.

Джоковича кілька годин тримали в аеропорту, перш ніж прикордонна служба оголосила, що він не може в'їхати у країну, оскільки порушив правила перетину кордону. Після цього спортсмена помістили до спеціального готелю, де він мав залишатися до рішення суду щодо депортації.

10 січня суд скасував рішення про анулювання австралійської візи Джоковича.

Згодом стало відомо, що спортсмена підозрюють у наданні неправдивих відомостей у декларації під час в'їзду до Австралії. Зокрема Джокович сказав, що його декларація про подорожі була заповнена його командою, яка допустила «адміністративну помилку», коли поставила галочку біля графи «ні» у відповідь на питання, чи їздив він до інших країн за 14 днів до прибуття в Австралію.

Тенісист прилетів у Мельбурн для участі у Відкритому чемпіонаті Австралії, що стартує 17 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-