Першу ракетку світу Джоковича не впустили в Австралію через відмову вакцинуватися

Першу ракетку світу Джоковича не впустили в Австралію через відмову вакцинуватися

Укрінформ
Чемпіона світу з тенісу 34-річного Новака Джоковича не випустили з аеропорту в Мельбурні та мають депортувати з Австралії через його заяви про відмову вакцинуватися. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Джоковича кілька годин тримали в аеропорту, перш ніж прикордонна служба оголосила, що він не може потрапити до країни, оскільки порушив правила перетину кордону. Після цього спортсмена помістили до спеціального готелю, де він повинен залишатися до депортації, рішення щодо якої можуть винести в понеділок. Джокович уже заявив, що оскаржить рішення щодо скасування йому візи.

Як зазначає ЗМІ, раніше виник скандал через слова Джоковича, що організатори турніру «Відкритий чемпіонат Австралії» (Australian Open) пообіцяли зробити для нього виняток та прийняти без вакцинації.

Після цього прем’єр-міністр країни Скотт Моррісон був вимушений зробити заяву, що для Джоковича не зроблять виняток, якщо він не вакцинується. Водночас сербський президент Александар Вучіч заявив, що Джокович став жертвою «гарасменту» і що вся Сербія підтримує його.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Джокович заявив, що таки виступить на першому в сезоні турнірі серії Grand Slam – Відкритому чемпіонаті Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-