Тенісистка Пен Шуай знову заперечила свою заяву про зґвалтування екслідером Компартії КНР

Тенісистка Пен Шуай знову заперечила свою заяву про зґвалтування екслідером Компартії КНР

Укрінформ
Відома китайська тенісистка Пен Шуай, яка у листопаді звинуватила колишнього першого віцепрем'єра Китаю Чжана Гаолі в сексуальних домаганнях і після цього зникла, тепер заперечує свої звинувачення.

Коротке інтерв'ю із Шуай опублікувала найбільша сінгапурська газета китайською мовою Lianhe Zaobao, передає Укрінформ.

Шуай заявляє, що ніколи не казала та не писала "про якісь домагання щодо неї". На відео для підконтрольного державі виданню вона також заявляє, що «завжди була вільною».

«Стосовно допису: йдеться про мою особисту конфіденційність... Уже, мабуть, було багато непорозумінь. Будь-яка спотворена інтерпретація є безпідставною», ㅡ каже тенісистка.

Вона також заявила, що сама писала лист-відповідь очільнику та гендиректору Міжнародної жіночої тенісної асоціації (WTA) Стіву Саймону, де було вказано, що Шуай не зникла і не перебуває в небезпеці.

Як раніше повідомляло агентство, 35-річна Пенг Шуай, зіркова чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала у китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем’єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні.

Після цього Шуай не виходила на зв'язок понад два тижні.

Раніше китайська державна агенція новин оприлюднила заяву нібито від імені Пенг, яка викликала ще більше занепокоєння відомих тенісистів по всьому світу, а також Жіночої федерації тенісу.

На початку грудня очільник WTA Стів Саймон офіційно повідомив, що асоціація прийняла рішення призупинити проведення всіх турнірів у Китаї через зникнення тенісистки Пен Шуай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-