WTA відмовилась проводити турніри у Китаї через зниклу тенісистку

WTA відмовилась проводити турніри у Китаї через зниклу тенісистку

Укрінформ
Очільник WTA Стів Саймон офіційно повідомив, що асоціація прийняла рішення призупинити проведення всіх турнірів у Китаї через зникнення тенісистки Пен Шуай.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний сайт WTA.

"За повної підтримки Ради директорів WTA я оголошую про негайне призупинення всіх турнірів WTA у Китаї, включаючи Гонконг. Я не розумію, як я можу просити наших спортсменів змагатися там, коли Пен Шуай не дозволяють вільно спілкуватися і, схоже, на неї чинять тиск, щоб вона спростувала звинувачення в сексуальному насильстві. Враховуючи поточний стан справ, я також дуже стурбований ризиками, з якими можуть зіткнутися всі наші гравці та співробітники, якщо ми проведемо заходи у Китаї у 2022 році", – повідомив керівник WTA Стів Саймон.

Читайте також: ООН закликала Китай повідомити про місцеперебування зниклої тенісистки

Як повідомляв Укрінформ, 35-річна Пенг Шуай, зіркова чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала у китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем’єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні.

Після цього Шуай не виходила на зв'язок понад два тижні.

Раніше цього тижня китайська державна агенція новин оприлюднила заяву нібито від імені Пенг, яка викликала ще більше занепокоєння відомих тенісистів по всьому світу, а також Жіночої федерації тенісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-