У МОК стурбовані зникненням китайської тенісистки

У МОК стурбовані зникненням китайської тенісистки

Укрінформ
Комісія спортсменів Міжнародного олімпійського комітету стурбована ситуацією з китайською тенісисткою Пенг Шуай і сподівається, що невдовзі з нею вдасться встановити контакт.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, про це комісія спортсменів МОК заявила у суботу, 20 листопада.

"Разом зі світовою спільнотою комісія спортсменів МОК дуже стурбована ситуацією з триразовою учасницею Олімпійських ігор Пенг Шуай, - написала у Твіттері Емма Терхо, голова комісії спортсменів МОК. - Ми підтримуємо підхід тихої дипломатії, який застосовується, і сподіваємося, що він приведе до оприлюднення інформації про місцезнаходження Пенг Шуай та підтвердження її безпеки і благополуччя".

Раніше повідомлялося, що Жіноча федерація тенісу (WTA) заявила, що припинить будь-яку співпрацю з Китаєм, якщо влада країни не проведе розслідування за звинуваченнями тенісистки. Зокрема WTA може скасувати всі турніри, які мали проходити в Китаї. 2022 року на території КНР планувалося провести 10 змагань, на які вже виділили мільйони доларів.

Як повідомляв Укрінформ, 35-річна Пенг Шуай, чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала в китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем'єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні.

Після цього Пенг Шуай не виходила на зв'язок понад два тижні.

Раніше цього тижня китайська державна агенція новин оприлюднила заяву нібито від її імені, яка викликала ще більше занепокоєння відомих тенісистів у всьому світі.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-