Генуезька авантюра. Чого чекати від Шевченка в «Дженоа»?

Генуезька авантюра. Чого чекати від Шевченка в «Дженоа»?

Укрінформ
Український тренер повинен врятувати клуб від вильоту з Серії А, у нього одразу складний календар.

Збулася мрія Андрія Шевченка: він став працювати тренером в клубі італійської Серії А. Щоправда, це не його рідний «Мілан», а клуб рангом нижче – «Дженоа». У генуезького клуба славна історія (9 чемпіонських титулів на початку минулого століття) і нові амбіційні господаря зі США. Однак, нині ця команда демонструє депресивний футбол (лише одна перемога в 12 турах) і перебуває поряд із зоною вильоту. Перше слово, яке вимовляли експерти дізнавшись про перехід Шевченка в «Дженоа», було слово «ризик».

Сам Шевченко назвав свій переїзд в Геную «новою пригодою», але тут більше пасує слово «авантюра». У Андрія Миколайовича взагалі немає досвіду роботи на клубному рівні. Наразі його тренерська кар’єра – це робота зі збірною України, де він мав комфортні умови, повну підтримку УАФ і мінімум критики. В «Дженоа» від нього одразу вимагатимуть результат і покращення гри. Часу на це немає. Кадрового підсилення не буде до січня. Необхідно виводити на новий рівень тих гравців, що є. Ось тут і повинен спрацювати тренерський хист Шевченка і його штабу.

Читайте також: Андрій Шевченко заявив, що хотів продовжити роботу зі збірною України

Хід нових американських власників «Дженоа» з призначенням Шевченка цілком логічний. Клуб запрошує легенду Серії А на тренерський місток і отримує позитивний поштовх. Натомість Шевченко починає тренерську кар’єру на клубному рівні і має чудову можливість для професійного зростання. Обставини у нього складні – потрібно рятувати «Дженоа» від вильоту, тому в разі успіху в тренерське резюме Шевченка одразу запишуть високий бал. А це можливість працювати вже на більше високому рівні.

Втім, до італійського визнання тренерських талантів Шевченка ще далеко. У нього одразу складний календар в чемпіонаті. Лише гляньте з ким грати «Дженоа» в найближчих турах: «Рома», «Мілан», «Ювентус», «Лаціо», «Аталанта», дербі проти «Сампдорії». Символічно, що вже в дебютному матчі з «Дженоа» Шевченко гратиме проти команди Жозе Моурінью. Матч з «Ромою» зіграють 21 листопада (початок – о 21:45). Обіграти португальця – це завжди престижно. Тим більше, що у Шеви з Моурінью старі рахунки: усі пам’ятають, як португалець маринував нашого нападника на лаві запасних в «Челсі».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-