Колишніх глав ФІФА та УЄФА звинуватили у шахрайстві

Колишніх глав ФІФА та УЄФА звинуватили у шахрайстві

Укрінформ
Швейцарська прокуратура пред’явила експрезиденту ФІФА Йозефу Зеппу Блаттеру та колишньому главі УЄФА Мішелю Платіні звинувачення у шахрайстві. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Як зазначається, генеральна прокуратура Швейцарії (OAG) звинувачує обох чоловіків у незаконній організації виплати 2 млн швейцарських франків (близько 1,86 мільйона євро) з коштів ФІФА на користь Платіні.

Блаттер і Платіні стверджували раніше, що 2 мільйони швейцарських франків, перераховані за розпорядженням Блаттера на рахунок Платіні у 2011 році, були винагородою за його роботу з 1998 по 2002 роки як консультанта Блаттера, який тоді займав пост глави ФІФА. Однак, за даними прокуратури, ФІФА ще до цього платежу заплатила Платіні за проведені консультації.

Читайте також: Проти екскерівників ФІФА Блаттера і Вальке ввели нові санкції за порушення етики

"Докази, зібрані Федеральною прокуратурою, зміцнили підозру в тому, що цей платіж Платіні був проведений без законних підстав. Він завдав шкоди активам ФІФА і незаконно збагатив Платіні", - йдеться у заяві.

Очікується, що свої висновки прокуратура представить у федеральному кримінальному суді Швейцарії.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році Платіні став фігурантом корупційного скандалу у зв'язку з обранням господарів кубків світу з футболу 2018 року в Росії та 2022 року в Катарі.

Комітет з питань етики ФІФА у 2015 році відсторонив Платіні від посади президента УЄФА спочатку на 90 днів, потім його дискваліфікували на 8 років, а ще пізніше цей строк було скорочено до чотирьох.

Читайте також: Платіні програв у ЄСПЛ справу про своє відсторонення з посади

Своєю чергою, у ФІФА вважають, що колишній віцепрезидент цієї організації Мішель Платіні протиправно отримав 1,84 млн євро фінансових надходжень, а відтак повинен їх повернути.

Йдеться про кошти, які були виплачені ФІФА на користь Платіні за рішенням колишнього президента цієї організації Блаттера у 2011 році за консультаційні послуги у 2002-му. При цьому жодних контрактних зобов'язань на це підписано не було.

У 2015 році компетентні органи Швейцарії розпочали розслідування за цим фактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-