Невдачі Де Дзербі й Луческу – у кожного свої крайнощі

Невдачі Де Дзербі й Луческу – у кожного свої крайнощі

Укрінформ
Українські клуби без шансів поступилися «Барселоні» і «Реалу».

«Динамо» й «Шахтар» зіграли свої матчі в третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів. «Гірники» отримали гучного ляпаса від мадридського «Реала» (0:5), а кияни програли «Барселоні» (0:1). На екваторі групового етапу за шість матчів на двох українські команди досі не забили жодного гола і заробили лише 2 пункти. Про самовпевненість Де Дзербі і глухий захист Луческу - в матеріалі Укрінформу.

Читайте також: «Динамо» мінімально поступилося «Барселоні» в Лізі чемпіонів УЄФА

Італійська «тікі-така» не працює проти «Реала»

Після успішного виступу «Шахтаря» минулого року в Лізі чемпіонів (8 очок і дві перемоги над «вершковими») ми очікували на конкурентну гру в новітній кампанії. Команда Роберто Де Дзербі гідно зустріла «Інтер» на «Олімпійському» і набрала ходу в чемпіонаті України. «Реал», натомість, залишився без двох основних центральних захисників: лінія захисту зазнала значних змін. Попри це, «гірники» відверто провалилися в Києві проти Королівського клубу.

Італійський спеціаліст підійшов до матчу занадто самовпевнено. Він не виставив жодного захисного футболіста в центрі поля, залишивши Степаненка на лавці для запасних. Мікс з бразильців і Соломона не змогли «задушити» мадридців майстерністю. Команда намагалася грати першим номером (53:47 володіння м’яча на користь «вершкових»), нав’язувати свою гру. Грати проти «Реала» у відкритий футбол вкрай небезпечно. Додавши до цього помилку Кривцова з першим голос і ментальну слабкість команди загалом, отримаємо 0:5 у підсумку.

Італієць одразу обрав сумнівну тактику на гру, а план «Б» не підготував. Маючи в складі швидких, технічних вінгерів, він не став грати на контратаках. А за рахунок майстерності здобути потрібний результат не вдалося. У підсумку маємо тотальний провал за грою і відчутний провал за статистикою (7:23 за ударами по воротах, 4:10 в площину).

Читайте також: Де Дзербі пояснив причини розгромної поразки від «Реала»

Задля перемоги потрібні голи

Матч «Барселона» - «Динамо» вказав на очевидну проблему столичного клубу - команда не вміє атакувати. Румунський спеціаліст неодноразово заявляв про відсутність топового нападника. Нинішнім гравцям «Динамо» не вистачає індивідуальної майстерності і досвіду виступів на найвищому рівні. Через це Луческу вчить команду добре захищатися, а по переду якось буде. Проти «Барселони» «якось буде» не спрацювало.

Матч на «Камп Ноу» зіграли під дудку каталонців. Вони контролювали простір і час, не напружуючись забили переможний гол, хоча могли більше. А от «Динамо» не мало шансів зі своєю обережною тактикою. Команда майже не турбувала голкіпера каталонців Тер Штегена ударом по воротах (3:11 за ударами, 0:3 в площину воріт). У розпорядженні Луческу були Буяльський, Супряга, Циганков, Гармаш й інші, але тренер обрав гру від глухого захисту. Тактика могла б себе виправдати, якби у киян була стовідсоткова реалізація. Однак, свої півтора моменти гості бездарно втратили.

Читайте також: У другому таймі ми могли досягти більшого – Луческу

Потенціал є, але сезон майже провалено

Українські команди провалюють цьогорічну кампанію Ліги чемпіонів. «Динамо» й «Шахтар» досі не поповнили клубний коефіцієнт УЄФА, а в перспективі це означатиме присутність в Лізі чемпіонів лише однієї української команди. Після вартісних трансферів «Шахтаря» всі очікують на позитивний результат і гідну гру. Де Дзербі досі в пошуках своєї гри і з цим варто поспішити. Єврокубковий сезон короткий. В цих обмежених часових рамках потрібно пристосовуватися до інших, якщо свої ідеї наразі не працюють.

«Динамо» має інші проблеми. Команда досягнула певного рівня з приходом Мірчі Луческу. Цього вистачило, щоб виграти національний чемпіонат. Однак, для прогресу в Лізі чемпіонів команді потрібно посилювати гру в атаці. Лише так можливий вихід на новий рівень. Трансфери, нові напрацювання, запрошення футболістів з молодіжки (команда йде першою в юніорській ЛЧ) - це вже вибір Луческу.

Обидві команди ще мають шанси на потрапляння в плей-офф. Задля цього потрібно заробити залікові пункти у матчах-відповідях з іспанськими грандами і взяти максимальну кількість очок в останніх двох матчах групового етапу ЛЧ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-