Де Дзербі пояснив причини розгромної поразки від «Реала»

Де Дзербі пояснив причини розгромної поразки від «Реала»

Укрінформ
За словами тренера «Шахтаря», його гравці занадто багато втрачали м’яч.

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі прокоментував поразку в 3-му турі групового етапу Ліги чемпіонів проти «Реала» (0:5), передає Укрінформ.

«Це не найжахливіша поразка в моїй кар'єрі. Насправді, я повинен приймати рішення, як грає моя команда, ще до початку матчу. Іноді для тренерів виникають такі ситуації, коли можна і програти. Але я думаю, що моя команда намагалася показати свій футбол.

У першому таймі ми навіть непогано грали. Звичайно, були ситуація, коли ми пропустили перший гол. Бензема був в чистому офсайді. Це неправильне правило, за яким зарахували цей гол. У другому таймі «Реал» забив другий гол, матч став набагато складнішим для нас.

Читайте також: «Шахтар» - «Реал». Текстова трансляція

Чому не грав Степаненко? Ми вирішили, що будуть грати два півзахисника - Майкон і Алан Патрік. При розвитку атак Майкон грав нижче, Алан Патрік - вище. Я прийняв таке рішення через це.

Команді в перерві сказав, що ми грали добре в першому таймі, що треба продовжувати грати і не опускати руки. Вважаю, що ми непогано виглядали в першому таймі, але занадто багато втрачали м'ячі, особливо, півзахисники. Тете, Соломон, і Алан Патрік - ми втрачали занадто багато м'ячів, «Реал» міг грати на контратаках.

Потім я закликав продовжувати грати. Я помітив, коли Вінісіус забив два голи, що кілька футболістів опустили руки. Це мені зовсім не сподобалося. Я просив не опускати руки, але вийшов такий результат. Одне - програти 0:2, інше - 0:5. Команда перебуває в процесі, не хочу, щоб траплялися такі важкі результати.

Якби Матвієнко відчував себе добре, сьогодні б він грав. Крапка. Вважаю, що це неправильно говорити, на якій позиції він грав би, якби відчував себе добре. Для нас це ключовий гравець. Але той, хто його заміняв, теж грав добре. Але для нас велика різниця, коли є Матвієнко, і коли його немає.

Багато наших футболістів сьогодні зіграли добре. Журналісти звертають більше уваги на остаточний результат, а я повинен звертати увагу на все. Я не можу відкидати те, що я бачив в першому таймі і що потім бачив у другому.

Читайте також: «Шахтар» програв «Реалу» у Лізі чемпіонів УЄФА

Не думаю, що у нас були проблеми в плані розвитку гри, у нас була проблема, що ми втрачали занадто багато м'ячів в ключових зонах, де грають наші півзахисники. Ми планували, що Фернандо буде більше атакувати в глибину, а не опускатися до півзахисників, щоб отримати м'яч

У моєму останньому сезоні, коли я буду тренером «Шахтаря», ми будемо грати в ЛЧ зовсім по-іншому. У моєму останньому сезоні в «Шахтарі» ми гратимемо в ЛЧ, як лідери», - сказав Де Дзербі.

Як повідомляв Укрінформ, «Шахтар» програв «Реалу» (0:5) в матчі групового етапу ЛЧ.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-