WADA скасувала акредитацію московської антидопінгової лабораторії

WADA скасувала акредитацію московської антидопінгової лабораторії

Укрінформ
Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) відкликала акредитацію Московської антидопінгової лабораторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) оголосила в суботу, що її виконавчий комітет скасував акредитацію для російської національної антидопінгової лабораторії у Москві щодо права проведення аналізів зразків крові", - йдеться у повідомленні.

WADA заявила, що виконавчий комітет схвалив рекомендацію свого дисциплінарного комітету відкрикати акредитацію Московської лабораторії за невиконання положень Міжнародного стандарту лабораторій (ISL) та його Кодексу етики.

Читайте також: На Олімпіаді-2020 у атлетів візьмуть приблизно 5 тисяч допінг-проб

Лабораторія може оскаржити це рішення, звернувшись до Спортивного арбітражного суду (CAS) протягом 21 дня від дня його отримання.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2020 року WADA призупинила ліцензію Московської антидопінгової лабораторії до закінчення розглядів незалежного дисциплінарного комітету. Відтоді лабораторія не має права виконувати будь-яку роботу, пов'язану з аналізом зразків крові за програмою "Біологічний паспорт спортсмена".

У грудні 2019 року WADA позбавила Росію права брати участь у великих міжнародних змаганнях протягом чотирьох років у зв'язку з викритими маніпуляціями з деякими даними, отриманими з Московської лабораторії в січні 2019 року. Росія висловила незгоду і передала лист до Спортивного арбітражного суду.

Читайте також: Двох російських плавців відсторонили від змагань перед Олімпіадою

Навесні 2020 го дисциплінарний комітет WADA призупинив процедуру відкликання ліцензії у Московської лабораторії до рішення CAS. У грудні 2020 року суд пом'якшив рішення виконкому WADA, відсторонивши спортсменів з РФ від виступів на Олімпіадах і чемпіонатах світу на 2 роки.

На початку 2021 року дисциплінарний розгляд поновився. На підставі документів, наданих сторонами, дисциплінарний комітет WADA визначив, що маніпулювання даними з боку працівників лабораторії завдало "шкоди антидопінговій програмі" і що це є серйозним порушенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-