Уряд виплатить гроші 25 олімпійцям, які не взяли медалей на Олімпіаді

Уряд виплатить гроші 25 олімпійцям, які не взяли медалей на Олімпіаді

Укрінформ
Українські спортсмени, які на Олімпіаді посіли четверте, п'яте та шосте місця, отримають грошову винагороду від держави.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на черговому засіданні уряду в середу, 29 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«Окремим напрямком є підтримка спорту великих досягнень. Зокрема, олімпійської збірної України. Ми вважаємо за необхідне підтримати наших олімпійців, які достойно змагалися, але не отримали призові місця. Ті спортсмени, які посіли 4, 5 чи 6 місця в Токіо, також отримають грошову винагороду від держави. Мова йде про 25 українських олімпійців та їх тренерів. За 4-те місце виплатимо 200 тисяч гривень, за 5-те місце – 140 тисяч гривень, за 6-те – 100 тисяч гривень», - сказав Шмигаль.

При цьому тренерам, які готують збірну до зимових Олімпійських ігор, також буде призначено 12 стипендій КМУ. Розмір такої стипендії – понад 40 тис. грн.

Читайте також: У Києві засяяли зірки олімпійців Беленюка, Коляденко та Горуни

Прем’єр-міністр наголосив, що розвиток спортивної інфраструктури та підтримка спорту в Україні є важливим завданням для влади.

Як повідомляв Укрінформ, українські спортсмени на Олімпійських іграх у Токіо здобули 19 медалей (12 бронзових, 6 срібних і 1 золоту) та посіли 16-те місце за загальною кількістю нагород.

За золоті, срібні та бронзові медалі на цих іграх спортсменам передбачили виплати по 125, 80 та 55 тисяч доларів відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-