У проєкті держбюджету зросте фінансування спортивної інфраструктури – Беленюк

У проєкті держбюджету зросте фінансування спортивної інфраструктури – Беленюк

Укрінформ
У законопроєкті про державний бюджет на 2022 рік передбачається виділити на спортивну інфраструктуру 650 млн грн, обсяг субвенції на спортінфраструктуру зросте у порівнянні з 2021 роком на 150 млн грн.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт політичної партії "Слуга народу".

«Загалом на спортивну інфраструктуру планується виділити 650 млн грн. Це означає, що у нашій державі буде ще більше стадіонів, палаців спорту, басейнів. А це є черговим кроком з поширення масового спорту серед дітей та молоді – наших потенційних переможців на наступних олімпіадах», – сказав він.

При цьому Беленюк зазначив, що згідно з проєктом держбюжету-2022 пріоритетні напрямки фінансування залишилися майже незмінними у порівнянні з 2021 роком.

Читайте також: У Київській школі економіки назвали «плюси» й «мінуси» проєкту бюджету-2022

«На розвиток спорту серед осіб з інвалідністю та їхню реабілітацію передбачається понад 1 млрд грн, на підготовку наших збірних в паралімпійських і дефлімпійських іграх – майже 1,5 млрд грн, на розвиток спорту вищих досягнень та резервного спорту – 3,5 млрд грн. Крім того, на підготовку збірних до міжнародних змагань під егідою Міжнародного та Європейського олімпійського комітетів, а також до Всесвітніх ігор – майже 160 млн грн. На розвиток спортивної медицини – 25 млн грн», – сказав Беленюк.

Як повідомлялось, обсяг субвенції громадам на розвиток спортивної інфраструктури у державному бюджеті на 2021 рік становить 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-