Шахові клуби Європи зустрічаються на озері Охрід

Шахові клуби Європи зустрічаються на озері Охрід

Укрінформ
Сьогодні в місті Струга на озері Охрід у Північній Македонії стартує Кубок Європи з шахів серед клубів. Тут грають чоловічі та жіночі команди. 

Змагання проводяться у 7 турів за швейцарською системою. У складі кожної команди по 4 шахісти або шахістки, а також двоє запасних у чоловіків та одна - у жінок.

Українських уболівальників більше цікавлять жіночі баталії. Адже за клуб GRECO - Kyiv Chess Federation виступатимуть найсильніші шахістки України: львів’янки Анна та Марія Музичук, а також Наталія Букса та киянка, віцечемпіонка Європи Юлія Осьмак. 

Тренер клубу, який є водночас і тренером збірної України, - досвідчений гросмейстер Михайло Бродський. Спонсором та ідейним натхненником колективу є віцепрезидент Федерації шахів України Павло Куфтирєв.  

«Так склалося, що цієї осені дуже напружений календар: спочатку у зв'язку з ковідом нічого не було, а наразі - декілька поспіль дуже важливих турнірів. Також сподіваюся, що за підсумками цих та інших змагань нам буде що позитивного сказати уболівальникам і показати», - зазаначив Михайло  Бродський.

Анна Музичук, в активі якої три перемоги на чемпіонатах світу і стільки ж на континентальних першостях, підкреслила, що до команди входять найсильніші шахістки не лише України, але й усього світу. Тому клуб налаштований на перемогу.  

Куфтирєв теж наголосив на тому, що київська команда вже не перший рік намагається виграти цей турнір, але минулого сезону змагання не проводилися безпосередньо за шахівницями (турнір проходив онлайн). А два роки тому наша команда фінішувала другою.  

Сьогодні увечері відбудуться збори учасників. Троє переможців Кубка отримають золоті, срібні та бронзові медалі. За перемогу також видадуть і грошові призи - 10.000 євро чоловічим командам, 6.000 - жіночим. За найкращий результат на своїй шахівниці преміюють по 500 євро.

Читайте також: Каспаров довів, що йому краще грати у шахи Фішера…

У суботу, коли остаточно з’ясується кількість шахових колективів, ми зможемо поміркувати над їхніми шансами. 

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: europechess.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-