Президент МОК вважає, що київський урбан-парк допоможе розвивати олімпійські види спорту

Президент МОК вважає, що київський урбан-парк допоможе розвивати олімпійські види спорту

Фото
Укрінформ
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відзначив, що київський урбан-парк, відкритий на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ), був збудований у рекордно короткі терміни – майже за два місяці, і це дійсно вражає.

Про це він заявив в урбан-парку 11 вересня під час свого візиту до України, повідомляє сайт Президента України, передає Укрінформ.

«Такі парки дуже важливі для розвитку фізичної культури. І коли трапилася пандемія COVID-19, усі зрозуміли, наскільки важлива фізкультура як для фізичного, так і для ментального здоров’я», – зауважив він.

Бах також зазначив, що поява такого парку допомагатиме людям не лише підтримувати власне здоров’я, а й більше насолоджуватися життям, бути щасливими. Крім того, за словами президента МОК, тут можуть починати свій шлях у спорті навіть майбутні олімпійські чемпіони.

Читайте також: Президент МОК Томас Бах відвідає Київ 11-12 вересня

«Я думаю, що такі парки допоможуть розвивати олімпійські види спорту», – сказав він.

Президент України Володимир Зеленський, який разом з президентом Міжнародного олімпійського комітету відвідав урбан-парк, повідомив, що у 2022 році подібні парки будуть розроблятися у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові, Сумах, а у 2023-му заплановане їхнє відкриття у майже всіх обласних центрах та ще кількох великих містах України.

Президент зауважив, що фізична активність дуже важлива для збереження здоров’я нації, а на сьогодні близько 60% українців поки що не займаються фізичною культурою, через що загострюються різні хвороби.

Читайте також: У Києві завтра обмежать рух через спортивний масовий захід

«Тому саме за допомогою таких класних спортивних розважальних сучасних «магнітів» ми будемо збільшувати кількість громадян України, які займатимуться різними видами спорту», – сказав глава держави.

Глава держави і президент МОК ознайомилися з локаціями урбан-парку, що є першою частиною наймасштабнішого та найсучаснішого спортивного кластеру на території «Експоцентру України». Цей проект реалізується в межах програм Президента «Велике будівництво» і «Здорова Україна».

До розробки концепції урбан-парку були залучені фахівці з вуличних культур, при проектуванні локацій враховували побажання професійних атлетів України та гостей ВДНГ, отримані під час спеціального дослідження, а також побажання із соціальних мереж Експоцентру.

Вхід до урбан-парку на ВДНГ вільний цілодобово. Простір повністю безбар'єрний.

На території парку працюють: скейт-парк, призначений для екстремальних вуличних культур; стрітфутбольний спот для тренувань з вуличного футболу: 3х3, панни, фристайлу; стрітбольний спот для тренувань зі стрітболу та баскетболу 3х3 і 5х5; стрітденс і івент-спот для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хоп-денсом, денсхолом, папінгом, локінгом тощо; стрітворкаут-спот для відповідних активностей, тренувань, майстер-класів, а також всеукраїнських джемів і батлів зі стрітворкауту; паркур-спот для вуличних тренувань з паркуру, майстер-класів, зйомок паркур-контенту, всеукраїнських джемів та батлів; бігова доріжка у лісовій зоні завдовжки 3,5 км.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що до серпня наступного року на території столичного урбан-парку мають з'явитися три басейни, 10-метрова вишка для стрибків у воду, зона для пляжного спорту, працюватиме сонячна електростанція та екопаркінг.

Фото: сайт Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-