Літня база для паралімпійців: Президент обіцяє вирішити питання

Літня база для паралімпійців: Президент обіцяє вирішити питання

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пообіцяв разом з урядом та іншими зацікавленими сторонами розв'язати питання створення професійної літньої бази для паралімпійців.

Про це він сказав під час урочистих проводів національної паралімпійської збірної команди до Токіо, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що всі ви вже чемпіони, вже переможці. І всі ці 30 років є одними з тих, хто дійсно підживлює нашу незалежність і надихає нашу країну ніколи не здаватись. Я вам дуже вдячний, і впевнений, як і кожен українець. Я вірю, що ви вкотре підтвердите це у найближчі два тижні в Японії. А ми за цей час повинні разом з урядом, місцевою владою та іншими причетними вирішити питання професійної літньої бази для вас. Вже пора - 30 років пройшло», - сказав Зеленський.

Також Президент зауважив, що така база не повинна мати жодних проблем з фінансуванням.

Він додав, що дуже символічно, що паралімпійські ігри у Токіо стартують 24 серпня в день 30 річниці Незалежності України та побажав успіхів українським паралімпійцям.

Читайте також: Україна проводжає національну паралімпійську збірну до Токіо

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня 2021 року розпочинаються XVІ літні Паралімпійські ігри – сьомі за рахунком для національної паралімпійської збірної команди.

Паралімпіада-2020 триватиме 12 днів, протягом яких представники 168 країн світу будуть змагатися за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту (у тому числі 2 дебютних).

Для національної паралімпійської збірної команди України, яка буде представлена 143 спортсменами (у тому числі 5 спортсменів-лідерів), символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться в день 30-річчя Незалежності України та у 25-річчя з дня завоювання першої золотої паралімпійської медалі національною паралімпійською збірною командою України.

Національна паралімпійська збірна братиме участь у Токіо-2020 у 15 із 22 видів спорту, представлених на Паралімпійських іграх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-