Президент Федерації боксу України: Хижняка позбавили заслуженого золота

Президент Федерації боксу України: Хижняка позбавили заслуженого золота

Олімпійські ігри
Укрінформ
Президент Федерації боксу України Володимир Продивус прокоментував поразку Олександра Хижняка в фіналі Олімпійських ігор-2020 у Токіо.

Як повідомляє пресслужба федерації, очільник українського боксу розкритикував суддівство у вирішальному поєдинку, передає Укрінформ. 

"Щоб бокс був боксом, а не театром одного судді, на Олімпіаду необхідно відбирати професійних суддів, а не шоуменів, для яких немає ні розуміння історії, ані розуміння спортивної справедливості, ані здорового глузду. Можливо, наш «полтавський танк» і дав осічку, але хто ж після цього здає танк на металобрухт?! Абсолютно незрозуміле рішення судді, яке позбавило нашого Олександра заслуженого «золота». Олександр Хижняк - легенда сучасного аматорського боксу. Легенда, якою ми пишаємося!» - сказав Продивус.

Читайте також: Боксер Олександр Хижняк: Щоб заслужити «золото», треба ще працювати

Як повідомляв Укрінформ, у фінальному бою (вагова категорія до 75 кг) Хижняк нокаутом поступився бразильцю Ееберту Соузі. 26-річний українець переконливо виграв два раунди, але у в третьому пропустив удар. Суддя зафіксував нокаут і віддав перемогу бразильцю.

Фото: fbu.org.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-