Олег Верняєв підтвердив, що пропускає Олімпіаду в Токіо

Олег Верняєв підтвердив, що пропускає Олімпіаду в Токіо

Укрінформ
Український гімнаст дискваліфікований на 4 роки через заборонений препарат – мельдоній.

Олімпійський чемпіон Ріо-2016, чемпіон світу і Європи Олег Верняєв підтвердив, що він точно пропустить Олімпіаду-2020 в Токіо, передає Укрінформ.

Українець відсторонений від змагань на 4 роки, проте має намір оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні.

«Арбітраж GEF (Комітет з етики в гімнастиці) прийняв рішення про те, що концентрація мельдонія, яку знайшли у мене в організмі, достатня для дискваліфікації мене на 4 роки. Починаючи з листопада минулого року. Це означає, що на Олімпіаду я не поїду.

Читайте також: Збірну України провели на Олімпіаду в Токіо

Найголовніше питання - як заборонений препарат потрапив в мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних змагань і тренування проходили в полегшеному режимі? Чому тільки один тест дав позитивний результат, а ні один з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої субстанції?

Позитивний тест тільки вказує на факт наявності в організмі забороненої субстанції, але не свідчить про провину спортсмена. Арбітраж GEF прийняв рішення, яке підлягає оскарженню. Раз рішення арбітражу підлягає оскарженню, значить остаточні висновки робити рано.

Читайте також: Верняєв тимчасово відсторонений від змагань

Вся боротьба тільки починається, це черговий етап мого життя і, як завжди, я буду боротися до кінця і оскаржу рішення арбітражу GEF про мою дискваліфікацію в CAS», - написав Верняєв в соцмережах.

Як повідомляв Укрінформ, у січні стало відомо, що Верняєв тимчасово відсторонений від змагань в зв'язку з розслідуванням Міжнародної федерації гімнастики.

Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-