Збірну України провели на Олімпіаду в Токіо

Збірну України провели на Олімпіаду в Токіо

Фото
Укрінформ
На телемарафоні презентували форму національної команди й поштову марку до Олімпіади.

Збірну України провели на Олімпійські ігри в Токіо у прямому ефірі суспільного мовника, повідомляє спеціальний кореспондент Укрінформ.

Безпосередньо на заході президент НОК Сергій Бубка разом з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом представили олімпійські конверти і  марки. 

Проводи збірної Україну на Олімпіаду в Токіо / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Олімпійські ігри - це дуже хвилююча подія, тому спортсмени перебувають під колосальним тиском. Я не чарівник, тому не можу передбачити, скільки медалей ми отримаємо, але прагну, щоб український гімн часто лунав на Олімпіаді в Токіо», - сказав Сергій Бубка.

Читайте також: Подружжя Зеленських зустрілося зі спортсменами, які представлятимуть Україну на Олімпіаді

За словами міністра спорту, нам варто згадувати те, що ми спортивна країна.

«Ми два роки працюємо для того, щоб спортсмени мали можливість добре підготуватися для змагань. Нам час згадувати, що ми спортивна країна. Призові за олімпійські медалі залишилися незмінними - за перше місце 120 тисяч доларів, за друге - 80 тисяч, за третє - 55», - розповів Вадим Гутцайт.

На урочистих проводах збірної спортсмени й зірки шоу-бізнесу презентували олімпійську форму збірної України.

«Форма олімпійців повинна символізувати нашу ідентичність і бути зручною. Вона виглядає стильно й сучасно. Гадаю, після презентації форми збірної України з футболу ми почали більше уваги звертати на екіпірування», - сказав журналіст і шоумен Анатолій Анатолич.

Читайте також: Сьогодні у Києві пройдуть проводи збірної Україну на Олімпіаду в Токіо

Спеціально для нашої олімпійської збірної визнані зірки спорту й шоу-бізнесу підписали прапор України з побажаннями національній команді на іграх в Токіо.

Одним з тих, хто поставив підпис на прапорі, став нардеп і борець Жан Беленюк.

«Попри вагомі втрати Верняєва й Чумака, збірній є ким здивувати. Наші молоді спортсмени здатні показати гідний результат. Думаю, всіх вразить подружжя Романчуків. До Олімпіади я готувався по 6 годин в день протягом трьох тижнів, щоб привести себе в форму», - сказав борець і народний депутат Жан Беленюк.

Як повідомляв Укрінформ, українські спортсмени завоювали 158 олімпійських ліцензій. Літня Олімпіада в Токіо триватиме з 23-го липня по 8-е серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-