Без паніки, це просто Англія

Без паніки, це просто Англія

Укрінформ
Збірна України гратиме з англійцями історичний матч.

Збірна України зіграє чвертьфінальний матч Євро-2020 проти збірної Англії - одного з фаворитів турніру. «Синьо-жовті» підходять до матчу з чітким розумінням виконаного завдання на нинішній турнір, англійці - з упевненістю в перемозі. В 1/8 ми не без проблем здолали шведів, а англійці впевнено пройшли Німеччину. Чи є у нас козирі і що ми здатні запропонувати супернику?

Читайте також: Збірна України з футболу сьогодні зіграє з Англією

На нас не тисне результат

Перед Євро об’єктивні експерти називали вихід України в плей-офф великим успіхом. Ми використали «потаємні ходи» і зі скрипом пройшли в 1/8 фіналу, виконавши план на турнір. Більше того, нам вдалося перемогти збірну Швецію й вперше пробитися до 1/4 фіналу Євро. Амбітна англійська спільнота, натомість, сприйме будь-який результат, окрім перемоги в турнірі, як невдачу.

Перед матчем в медіапросторі ходить чимало розмов про недооцінку України англійцями. Один з лідерів «Левів» Джек Гріліш сказав, що нинішню Англію неможливо спинити. Футбольний експерт Джеймі Каррагер вважає що вигіднішого супротивника, ніж Україна, Англії не могло випасти. Португалець Жозе Моурінью взагалі списав «синьо-жовтих» з рахунків. Недооцінка українців може зіграти з Англією злий жарт.

«Добре бути на цій позиції, коли Англія фаворит, - це більше тисне на них, а не на нас», - розповів Руслан Малиновський. З ним погодився партнер по команді Роман Яремчук: «Добре, що Англія фаворит - вони відчуватимуть тиск. А ми просто хочемо показати гарну гру і що ми гарна команда».

Читайте також: Прогноз на матч Україна – Англія: реванш за Євро-2012

Надійно в захисті, просто в нападі

Враховуючи кадрові проблеми збірної України, ми знову розпочнемо матч за схемою 3-5-2 з трьома захисниками. Ця схема працює тоді, коли потрібно стримати суперника (Францію, наприклад). Одним з головних завдань збірної в захисті буде нейтралізація Кейна і Стерлінга. В останнього 3 голи  у 4-х матчах на Євро. Задля цього нашим варто страхувати один одного і максимально спростити гру біля своїх воріт.

Корисною для збірної буде інформація від Олександр Зінченка, який знає, як протистояти одноклубнику по «Ман Сіті» Стерлінгу та іншим знайомим з АПЛ. Не менш важливим буде фактор порозуміння трійки центрбеків Забарний – Кривцов - Матвієнко. Звісно, багато що залежатиме і від надійної гри нашого воротаря Георгія Бущана.

Марно сподіватися на яскраву атакувальну гру «синьо-жовтих». Ми робитимемо акцент на довгі передачі Матвієнка й Забарного при переході з оборони в атаку. Ще одним козирем можуть стати стандартні положення й дальні удари Ярмоленка. Дует «ЯЯ» (Ярмоленко – Яремчук) тиснутиме на англійців на їх половині поля, тому можливі перехвати і швидкі контратаки.

В атаці ми повинні діяти просто й ефективно. Англійці дуже злагоджені в захисті, тому ми повинні бути різкими. Згадуючи фізично виснажливий матч проти шведів, особливо не розраховуємо на фізичну перевагу українців. Ми не зможемо застосовувати постійний пресинг. Наприклад, Ярмоленка на тиск спалахами вистачить від сили на хвилин 60. Далі все залежатиме від доречних і своєчасних замін Андрія Шевченка та фарту.

Читайте також: Зінченко: Англія практично ідеально грає в обороні, але у всіх є слабкі місця

Історія вчить не боятися

У 2012 році на Євро Англія впевнено зіграла у групі,зокрема, вибила Україну, маючи в активі 7 очок після 3-х матчів. В 1/4 фіналу англійці вийшли на Італію. Італійці, як зазвичай, довго «запрягали» на великих турнірах і виглядали тьмяно. Серед італійців почалася паніка – у нас немає шансів. Хтось з поважних італійських ЗМІ дав перед матчем суперзаголовок – «Як вам не соромно, це ж просто Англія!» І дійсно, Італія тоді пройшла далі, маючи суттєву перевагу в матчі. А потім дійшла до фіналу, де зустрілася з іспанцями. Тому без паніки, це просто Англія.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-