Стартувала 1/8 фіналу першого Кубка Захисників України-2021

Стартувала 1/8 фіналу першого Кубка Захисників України-2021

Укрінформ
Один матч цієї стадії вже зіграли: «Схід» НГУ з Харкова обіграв «Калібр» НГУ з Шостки – 4:3.

Цими днями у восьми містах України відбудуться матчі серед команд Ліги учасників АТО за Кубок Захисників України. Цього року участь у Кубку Захисників України взяли 64 команди, розділені на вісім дивізіонів за територіальним принципом. Наразі турнір наблизився до 1/8 стадії розіграшу, передає Укрінформ.

Один матч 1/8 фіналу вже відбувся. 24 червня у місті Шостка Сумської області  команда «Схід» НГУ з Харкова здолала господарів поля команду «Калібр» НГУ з рахунком 4:3.

Читайте також: 25 червня стартує 1/8 фіналу першого Кубка Захисників України 2021

Цікавим буде двобій у Тернополі. 25 червня о 18:00 тут зійдуться команди «Тернопіль» АТО (Тернопіль) та найтитулованіша команда Ліги учасників АТО «Ягуар» НГУ (Калинівка, Вінницька область). «Ягуари» є чинними чемпіонами України та переможцями Кубку Героїв АТО 2020 року і чинними володарями Суперкубку Героїв АТО/ООС України.

26 червня о 10:30 у місті Слов’янськ Донецької області місцева команда «Слов’янськ» АТО прийматиме «Південну Пальміру» НГУ з Одеси. Матч відбудеться на стадіоні імені Юрія Скиданова.

Решта матчів 1/8 фіналу Кубку захисників України відбудуться в неділю, 27 червня. Запеклою обіцяє бути боротьба в Маріуполі. Тут до місцевого «Маріуполь» АТО ЗСУ (Дон ОВК діючі віце-чемпіони України 2020 року) завітали кияни з команди SB TEAM ЦУ СБУ. Матч відбудеться на стадіоні «Західний»  о 16:00 27.06.2021.

У місті Зіньків Полтавської області о 10:00 27.06.2021 виборюватимуть право на участь чвертьфіналі команди «Зіньків» АТО - Українці Разом та «Кремінь» АТО (Кременчук).

Також у неділю 27 червня об 11:00 «Волинь» АТО ЗСУ в рідному Луцьку прийматиме «Черкаських Козаків» АТО ЗСУ  з Черкас. До Кам’янця-Подільського завітає команда «Вознесенськ» АТО НГУ з однойменного міста Миколаївської області. Тут о 13:00 вони спробують дати бій місцевій «Фортеці» ЗСУ.

А завершиться програма 1/8 фіналу Кубку Захисників України в місті Кропивницький. На полі місцевого центрального стадіону «Зірка» вийдуть команди «Кропивницький» АТО ЗСУ та київський «Меридіан-ВІТІ» ЗСУ. Матч відбудеться 27.06.2021 о 15:00.

Як зазначив Голова правління Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці Разом» та президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко, Кубок захисників України − це новий турнір. Він стартував у квітні цього року.  Матчі турніру відбуваються водночас із матчами сьомого сезону чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО 2021. Фінальний матч турніру відбудеться 24 серпня у місті Одесі на стадіоні «Чорноморець». Переможець змагань за Кубок захисників України наступного року візьме участь у матчі за Суперкубок Героїв АТО/ООС з чемпіоном України 2021 тріумфатором турніру на Кубок Героїв АТО.

Напередодні вирішальних матчів 1/8 фіналу ми спробували зазирнути за лаштунки футбольних матчів і поцікавитися у президента Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка про проблеми організаційного характеру, без яких, на жаль, не обходиться жодна масштабна подія.

Читайте також: Відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубку Захисників України-2021

«Проблем дійсно вистачає. Слід розуміти, що на проведення турнірів Ліги учасників АТО не виділено ані копійки державних коштів. Усе за рахунок спонсорів чи завдяки добрій волі патріотів. Також існує проблема з транспортом. Добре, якщо Командування військової частини чи керівництво міста може виділити автобус для поїздки на матч. А якщо ні? То й доводиться частенько футболістам добиратися власним коштом», − зізнався пан Руслан.  

«І ще, який футбольний матч без арбітрів? Звісно, арбітраж на матчах має бути. До того ж якісний. Проте Українська асоціація футболу, з якою у нас були підписані відповідні домовленості, навіть в цьому питанні (як і в усіх інших) не підтримує нас. Тому працю арбітрів на матчах наших турнірів ми змушені на жаль оплачувати також власним коштом учасникам змагань», − говорить Руслан Руденко.

Але, за словами пана Руслана, всі ці труднощі можна подолати. Головне мати бажання і ціль. А ціль благородна − наймасштабніша в нашій країні програма спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС, адже до Ліги учасників АТО залучені майже 100 команд, у яких грають понад 3 тисяч захисників України.  

Читайте також: «Ягуар» НГУ – переможець Суперкубка Героїв АТО України 2021

Як повідомляв Укрінформ, футбольні турніри Ліги учасників АТО відбуваються в Україні вже сім років. Це наймасштабніша в нашій країні програма спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. Організатором та засновником цих змагань є Федерація футболу учасників АТО під егідою та за постійної підтримки Всеукраїнського об’єднання «Українці Разом».

Наразі команди Ліги учасників АТО беруть участь у таких турнірах: Кубок Героїв АТО (аналог чемпіонату України), Суперкубок Героїв АТО/ООС України (матч, у якому зустрічаються цьогорічний переможець турніру з минулорічним тріумфатором), Кубок Об’єднаних сил (беруть участь найкращі команди від кожної силової структури) та чемпіонат Європи з футболу серед ветеранів війни. Додаткова інформація на офіційному сайті Федерації футболу учасників АТО football.ukrazom.org та Всеукраїнського Об'єднання «Українці Разом» ukrazom.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-