В Києві запустили флеш-моб «Олімпійська зарядка»

В Києві запустили флеш-моб «Олімпійська зарядка»

Фото
Укрінформ
Україна відзначає «Олімпійський день».

Сьогодні, у Києві зірки спорту й шоу-бізнесу разом виконали зарядку. Керувала дійством бронзова призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анна Різатдінова, повідомляє Укрінформ.

Рівно за місяць до початку Олімпіади в Токіо в столиці, на даху багатоповерхівки запустили всеукраїнський флеш-моб, присвячений дню заснування Міжнародного олімпійського комітету. Разом з Києвом «Олімпійську зарядку» робили у всіх містах України.

«Ми повинні робити все, щоб українці займалися спортом. Вчора президент анонсував програму «Здорова Україна», що свідчить про готовність держави заохочувати своїх громадян займатися спортом. Для мене Олімпійський день – це справді свято. Наразі у нашої команди є 136 олімпійських ліцензій і всі обладнання, щоб не просто змагатися, а перемагати», - висловився міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Захід відвідали наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду Олексій Середа, призерка чемпіонату світу з фехтування Олена Кривицька й фронтмен гурту «Антитіла», посол ЮНІСЕФ в Україні Тарас Тополя.

Читайте також: Бубка виконуватиме обов’язки президента Асоціації Всесвітніх ігор майстрів

«Спорт об’єднує. Я взагалі не розділяю спорт вищих досягнень і масовий спорт. Серед усіх, хто приходить займатися спортом є зірочки, які потім можуть досягнути чогось у професійному плані. Повинні бути ті, кого люди хотітимуть наслідувати. Олімпіада точно відбудеться. Для цієї Олімпіади характерним є аномально мала кількість олімпійських ліцензій, зокрема у нашої збірної. Окрім цього, думаю, буде багато сюрпризів», - поділився своїми думками президент національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Безпосередньо на заході бронзова призерка Олімпійських ігор Анна Різатдінова заявила про суддівську «революцію» в художній гімнастиці.

«Цьогоріч, мені здається, справедливість відроджується. Нарешті, не всі медалі на міжнародному змаганні дісталися Росії. Якщо гімнастка припускається помилок, то вона швидше за все не повинна ставати на п’єдестал, особливо на перше місце. Судячи з останнього чемпіонату світу, можу сказати, що наші гімнастки завоювали у суддів авторитет. На Олімпіаду точно поїде Вікторія Онопрієнко. Вона розумниця. Залишилося впоратися з психологічним тиском», - сказала Анна Різатдінова.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри в Токіо розпочнуться 23-го липня й триватимуть до 8-го серпня. 

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-