Відбулося засідання Оргкомітету з підготовки до Олімпіади та Паралімпіади у Токіо

Відбулося засідання Оргкомітету з підготовки до Олімпіади та Паралімпіади у Токіо

Укрінформ
Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та ХVІ Паралімпійських іграх, які влітку відбудуться в Токіо (Японія).

У заході, зокрема, взяли участь Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, передає Укрінформ.

Члени Організаційного комітету окреслили коло завдань для забезпечення належної підготовки участі українських спортсменів у найпрестижних міжнародних змаганнях.

«Ми розуміємо, що високі спортивні результати не можуть виникнути самі собою. Вирішення питань соціального захисту спортсменів і тренерів, забезпечення їх необхідним обладнанням та інвентарем, залучення найкращих фахівців, вирішення житлово-побутових умов крок за кроком наближатиме нас до успіхів», - зауважив Денис Шмигаль.

Читайте також: Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту України

«З боку держави створені всі необхідні умови. Ми повністю забезпечили фінансування, особливо в цьому році, тому що маємо рекордний бюджет. Було придбане необхідне обладнання та інвентар. Ми попіклувалися за харчування та лікарські засоби. За ініціативи Мінмолодьспорту вдвічі збільшені стипендії Президента України для видатних спортсменів та стипендії Кабінету Міністрів України тренерам», - зазначив Вадим Гутцайт.

Читайте також: В Україні офіційно розпочалася вакцинація учасників Олімпіади у Токіо

Під час свого виступу президент НОК Сергій Бубка подякував керівництву держави за постійну підтримку та увагу до спортсменів.

«Дійсно, світова пандемія внесла зміни в усі сфери життя й, безумовно, вплинула і на спорт. Якщо ми будемо продовжувати стояти разом у цій єдності та солідарності, ми зможемо вийти з цієї кризи ще сильнішими, ніж раніше», - сказав президент НОК.

Бубка відзначив, що НОК здійснює всі необхідні процедури щодо підготовки спортсменів до Токіо.

«Спільно з Мінмолодьспортом створено Робочу групу, триває проведення регулярних онлайн-зустрічей, нарад, оперативного обміну інформацією; вирішення питань медичного забезпечення; співпраця з науковими інститутами щодо наукового супроводу олімпійців; запровадження науково-освітніх вебінарів з олімпійської підготовки; замовлення авіаперевезення й парадної та спортивної екіпіровки; акредитація української делегації, квиткова програма та забезпечення проживання», - додав Бубка.

Читайте також: Бубка підтримав основи стратегічного плану подальшого розвитку світового олімпізму

Нагадаємо, що всі програми НОК в рамках Олімпійської солідарності продовжені до 2021 року, зокрема, це 60 щомісячних стипендій для провідних атлетів-кандидатів на Токіо-2020 та Пекін-2022. Загальний бюджет програми - більше 21 млн.грн.

Фото: НОК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-