США планують обговорити з союзниками потенційний бойкот Олімпіади в Китаї

США планують обговорити з союзниками потенційний бойкот Олімпіади в Китаї

Укрінформ
США мають намір обговорити зі своїми союзниками можливість бойкоту зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні через проблему порушення прав людини в КНР.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Твіттері написав речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Як я вже казав, ми не маємо ще жодних анонсів з приводу Олімпіади в Пекіні. До 2022 року ще далеко, проте ми будемо продовжувати тісні консультації зі своїми союзниками й партнерами для визначення спільної позиції щодо КНР», - зазначив Прайс.

Слід зауважити, що заклики до бойкоту лунають через те, що, на думку правозахисників, у Китаї, в західному регіоні Сіньцзян, масово ув’язнюють та ідеологічно обробляють понад 1 мільйон уйгурів та інших людей, переважно мусульман. Сполучені Штати раніше вже використовували слово «геноцид» для опису поводження з уйгурами в Китаї.

Китай засудив заклики до бойкоту і заперечує геноцид. Він називає події в Сіньцзяні внутрішньою справою та відкидає звинувачення у зловживаннях. Пекін заявляє, що табори забезпечують професійне навчання та допомагають боротися з ісламським екстремізмом.

Читайте також: Главу делегації Євросоюзу у Пекіні викликали до китайського МЗС через санкції

Адміністрація президента Джо Байдена планує провести консультації з Олімпійським комітетом США з питання про можливий бойкот.

Як відомо, свого часу США очолювали бойкот Олімпійських ігор 1980 року в Москві через вторгнення СРСР до Афганістану. Радянський Союз та його союзники відповіли через чотири роки бойкотом літніх Олімпійських ігор у Лос-Анджелесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-