МОК не наполягає на вакцинації учасників Олімпійських ігор в Токіо

МОК не наполягає на вакцинації учасників Олімпійських ігор в Токіо

Укрінформ
Спортсмени, які планують взяти участь в літніх Олімпійських іграх в Токіо, не будуть зобов'язані робити щеплення від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це в п'ятницю заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

«Ми не збираємося примушувати до вакцинації», - сказав Бах під час пресконференції.

Разом з цим Бах закликав всі національні олімпійські комітети з'ясувати з владою своїх країн, які існують можливості для вакцинації спортсменів.

Також він висловився на тему присутності іноземних глядачів на трибунах під час Олімпіади. За словами Баха, рішення прийматиме японська влада, оскільки тільки вона може знати, якою буде загальна ситуація в країні.

Читайте також: Олімпіада в Токіо пройде без зарубіжних глядачів - ЗМІ

Нагадаємо: 9 березня японські ЗМІ, посилаючись на свої джерела, повідомили, що влада не планує запрошувати іноземних уболівальників на Олімпіаду в Токіо через пандемію коронавірусу.

10 березня стало відомо, що влада Японії також збираються провести без глядачів естафету олімпійського вогню перед церемонією відкриття Олімпійських ігор.

Спочатку очікувалося, що в заході візьмуть участь майже 3 тис. осіб, включаючи гостей, але японська влада значно скоротила масштаб проведення церемонії через нестабільну ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте також: Лідери G7 підтримують проведення Олімпіади у Токіо

Олімпіада в японській столиці має відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемії коронавірусу змагання перенесли на рік: вони пройдуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому назва Ігор «Токіо-2020» збережено.

Фото: AFLO/SHUTTERSTOCK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-