У Києві стартував відкритий Кубок України зі стрибків у воду

У Києві стартував відкритий Кубок України зі стрибків у воду

Фото, відео
Укрінформ
Це перші міжнародні змагання в році для стрибунів у воду.

У Києві стартував відкритий Кубок України зі стрибків у воду, повідомляє спеціальний кореспондент Укрінформ.

Відкритий Кубок України зі стрибків у воду / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Президент федерації зі стрибків у воду України Ігор Лисов на церемонії відкриття відкритого Кубку України висловився стосовно важливості проведення турніру і призових українським спортсменам.

Читайте також: Чемпіонат Європи з водних видів спорту в Угорщині перенесли 2021 рік

«Це перші міжнародні змагання за останній період. Цей рік – олімпійський, тому спортсмени змагаються за олімпійські ліцензії. Після нашого змагання затвердять фінальний склад збірної, яка поїде виборювати олімпійські ліцензії на Кубок світу. Призові за перемогу в олімпійських дисциплінах становлять тисячу доларів», - зазначив президент української федерації зі стрибків у воду.

Головний тренер збірної команди України Тамара Токмачова розповіла про склад наших збірників і боротьбу за олімпійські ліцензії. 

«У нас буде доволі молода команда. Фактично 50 відсотків – представники юнацької команди. Деякі дорослі спортсмени просто не дочекалися Кубку світу, Олімпіади, дехто пішов у декрет. У нас немає ліцензій у синхронних виступах, тому всі дисципліни дуже важливі для нас», - сказала Тамара Токмачова.

Читайте також: Перша Олімпіада в умовах пандемії: спортсменам робитимуть COVID-тести кожні чотири дні

Через перенесення Світової серії зі стрибків у воду на осінь-2021 спортсмени залишилися без міжнародних стартів. Відкритий Кубок України – єдиний міжнародний старт перед квітневим Кубком світу в Токіо.

Нагадаємо, відкритий Кубок України зі стрибків у воду проходить у Києві з 15-го по 20-е лютого.  В столицю України приїхали представники п’яти інших країн: Грузії, Сербії, Білорусі, Болгарії й Вірменії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-