МКМС сьогодні закриє борг перед спортивними федераціями — Шумілін

МКМС сьогодні закриє борг перед спортивними федераціями — Шумілін

Укрінформ
Заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін пояснив причини боргу перед спортивними федераціями.

Володимир Шумілін в коментарі XSPORT, зокрема, зазначив, що станом на ранок 24 грудня залишалося виплатити 10 млн грн із 90 млн грн і сьогодні проблема має бути остаточно вирішена.

“На зустрічі з федераціями ми попередили, що можуть бути проблеми з фінансуванням. Цього ж дня ми почали займатися їх вирішенням. Але ввечері отримали відкритий лист президента федерації (Ігоря Гоцула, легка атлетика — ред.).

Основна проблема полягає в тому, що це федерація, яка увійшла до експерименту з прямого фінансування. В регламенті роботи федерацій за експериментом є один нюанс. Якщо всі федерації мають можливість свої борги зробити перехідними на наступний рік, то в експерименті цього не прописано. Це питання стояло дуже гостро. Ми відправили лист до Мінфіну з проханням змінити регламент і дозволити перенести борги на наступний рік.

Цього місяця 438 млн гривень обсяг взагалі на спорт від міністерства спорту. На 17-е число обсяг цих боргів становив близько 90 мільйонів гривень. На ранок 24 грудня залишилося 10 мільйонів гривень проблемного боргу. Думаю, максимум 26 числа цей борг закриється”, - зазначив Шумілін.

Читайте також: Усе в українському спорті має відповідати світовим стандартам – заступник глави МКМС

Нагадаємо, 18 грудня президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул заявив, що українські легкоатлети не проведуть збори перед Олімпіадою через відсутність фінансування з боку Міністерства культури, молоді та спорту. 23 грудня міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський повідомив, що фінансування федерацій олімпійських видів спорту вже повністю відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-