Львів подаватиме заявку на зимову Олімпіаду-2030

Львів подаватиме заявку на зимову Олімпіаду-2030

Укрінформ
Також Львів хоче приймати юнацьку Олімпіаду-2028.

Львів готовий взяти участь у суперечці на право приймати зимові Олімпійські ігри у 2030 році, а також проводити юнацькі зимові Олімпійські ігри 2028 року. Про заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі з президентом НОК України Сергієм Бубкою.

«Я щойно зустрічався з молодими львів’янами. Вони попрохали вибороти право для Львова бути містом-господарем зимової Олімпіади 2030 року. За два роки до цього - у 2028 році - ми готові прийняти молодіжні зимові Олімпійські ігри. Ми почали цей процес, але війна ці потуги зупинила. Сьогодні треба всьому світу показати, що ми маємо право, і ми на це заслуговуємо», - заявив Андрій Садовий.

Читайте також: Україна і Білорусь хочуть спільно провести Олімпійські ігри

«Сьогоднішнє бажання мера Львова проводити Ігри в Україні є дуже правильним. Робота над цим питанням складна, але у нас є достатньо часу, щоб все спланувати та збудувати потрібну інфраструктуру. Давайте працювати і рухатися у цьому напрямку», - відзначив президент НОК України Сергій Бубка.

Подавати заявки на право проведення Олімпійських ігор у 2030 році можна буде у 2020 році.

Нагадаємо, що Верховна Рада доручила Кабінету міністрів України виділити фінансування для підготовки українських спортсменів до майбутніх Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-