«Так, я можу!»

«Так, я можу!»

Фото
Укрінформ
«Шахтар» і Parimatch Foundation презентували новий проект – тренування з футболу для дітей з інвалідністю.

Один з головних меценатів українського спорту – Parimatch Foundation став партнером фонду ФК «Шахтар» - Shakhtar Social. Фонди спільно запустили заняття з футболу для 120 дітей з інвалідністю в рамках роботи своїх проектів - відповідно «Так, я можу» і «Давай, грай!».

Інклюзивні тренування для дітей проходитимуть в 4-х містах: Харкові, Києві, Полтаві та Львові. У кожному місті функціонуватимуть 2 групи по 15 дітей з ментальними та фізичними вадами розвитку. Причому, якщо для Києва і Харкова групи при підтримці Parimatch Foundation стали додатковими, то у Львові та Полтаві заняття з футболу для дітей з інвалідністю запускають вперше.

Читайте також: Так, вони можуть!

Відкриття проекту відбулося 5-го жовтня в Києві на майданчику гімназії «Гімназія А +». Головними фігурами на заході стали футболісти «Шахтаря» Сергій Болбат і Микола Матвієнко. Вони провели з дітьми тренування, показали кілька секретів футбольної майстерності, зіграли коротенький матч і не відмовили нікому в автографах і спільних фото. Діти при цьому не приховували своїх позитивних емоцій і старанно виконували усі тренерські вказівки.

«Ніщо не здатне порівнятися з дитячим сміхом і щасливими очима. Думаю, що саме для цього і створюють подібні проекти. Звичайно, не всі діти підуть у професіональний спорт, але кожен зможе взяти що для себе – спілкування, настрій, здоровий тонус. Дуже радий долучитися до цієї справи», - розповів Микола Матвієнко. За словами Сергія Болбата, він отримав величезний заряд позитиву від заняття і впевнений, що футбол – чудова можливість для дітей отримати нових друзів.

Футболісти пообіцяли частіше відвідувати тренування дітей. В рамках роботи проекту передбачено, що майстер-класи за участю гравців першої команди «Шахтаря» пройдуть в кожному з 4-х міст.

Читайте також: Як «Шахтар» дізнавався суперників в Лізі чемпіонів

«У Shakhtar Social і Parimatch Foundation одне бачення майбутнього. Ми створюємо умови, щоб діти, незалежно від фізичних і ментальних здібностей, могли грати в футбол. З тренерами, необхідним інвентарем та обладнанням, а головне - безкоштовно», - прокоментувала старт партнерства директор Shakhtar Social Інна Хмизова.

Про важливість підтримки таких ініціатив висловився і представник ParimatchFoundation в Україні Вадим Місюра: «Для Parimatch Foundation розвиток спорту для дітей з інвалідністю є одним з найважливіших пріоритетів, адже Україна – лідер у світовому паралімпійському спорті. В рамках програми «Так, я можу!» - це вже другий проект допомоги талановитим дітям з інвалідністю. Спільно з Shakhtar Social ми робимо футбол масовим і доступним для всіх категорій дітей. Це і є ключова місія проекту».

Нагадаємо, що в рамках проекту «Давай, грай!» в 30-х містах України (56 майданчиків) хлопчики і дівчатка 7-12 років безкоштовно займаються футболом. Загалом в рамках ініціативи вже понад 3500 дітей, хлопчиків і дівчаток отримали можливість постійно займатися футболом.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-