Так, вони можуть!

Так, вони можуть!

Репортаж
Укрінформ
Parimatch Foundation запровадив 15 стипендій для обдарованих дітей-спортсменів з інвалідністю.   

Трохи невтішної статистики. Сьогодні в Україні більше 160 тисяч дітей з інвалідністю та особливими потребами. Не дивлячись на усі труднощі, усі вони прагнуть повноцінного життя. І спорт – одна з реальних можливостей для них реалізувати себе і втілити свої мрії.

Саме з метою допомогти таким дітям благодійний фонд Parimatch Foundation, створений компанією Parimatch, і запровадив 15 стипендій для обдарованих дітей-спортсменів з інвалідністю в рамках програми «Так, я можу!». Презентація цього проекту та вручення іменних сертифікатів відбулась сьогодні у столичному Klitschko Expo. Стипендії розраховані на рік, їх отримають діти з 11 регіонів України.

«Мета Parimatch Foundation – це сприяти підвищенню добробуту людей та покращення здоров’я спільноти через навчання та залучення до занять спортом. Сьогодні у нас багато викликів і фонд сфокусує свої зусилля на чотирьох напрямках – діти, спорт, освіта і екологія. Нинішня акція в рамках програми «Так, я можу!» може стати прикладом для представників  соціально відповідального бізнесу того, як робити реальні кроки в допомозі дітям», - розповів представник фонду Вадим Місюра.

На його думку, створення власного фонду – це показник самодостатності компанії Parimatch, яка прагне допомагати українському спорту та хоче вирішувати  соціальні проблеми. Втім, до співпраці з іншими благодійними фондами Parimatch Foundation також готовий.   

Читайте також: Читай і люби спорт ще більше

«Мене часто питають, в чому секрет успіхів українських паралімпійців? Я відповідаю – в нашому дитячо-юнацькому спорті. Сьогодні в Україні 26 шкіл де діти з інвалідністю та особливими потребами можуть займатися спортом. Водночас дуже добре, коли крім держави, до підтримки дитячого інвалідного спорту приєднується і бізнес. Тому програма Parimatch Foundation – це позитивний сигнал для решти великого бізнесу», - заявив голова  Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич. До речі, голова НКСІУ нагадав, що президент України Володимир Зеленський нещодавно назначив 150 стипендій для дітей-спортсменів з інвалідністю та їх тренерів. Це підкреслює важливість цього соціального напрямку.

За словами пана Сушкевича, серед критеріїв на отримання стипендій були, як спортивні досягнення (зокрема, успіхи на дорослому та юнацькому рівні), так і соціальні складові. Так, керівництво Parimatch Foundation наполягло, аби стипендії отримали і діти з найбільш незахищених у соціальному плані родин. «Розумієте, у нас багато талантів зникає на дитячому і юнацькому рівнях саме через побутові негаразди в їх сім’ях. Тому те, що фонд звернув увагу і на цей момент, додає нам впевненості. Значить, більше талантів ми доведемо до дорослого рівня», - додав Сушкевич.

Серед тих, хто отримав сьогодні сертифікати на стипендії була і 12-річня Олександра Борисенко. Вона наймолодша в цьому списку. Мама юної обдарованої легкоатлетки з обмеженим зором каже, що пишається своєю донькою. Втім, без допомоги держави і бізнесу їм буде важко далі прогресувати у спортивному плані. Тому, стипендія від Parimatch Foundation – це черговий важливий крок до мрії Саші. Так, вона, і багато інших талановитих українських дітей-спортсменів можуть. Потрібно їм лише трохи допомогти.

Святослав Василик, Київ

Фото: Parimatch Foundation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-