У Вінниці розпочався Всеукраїнський Veloforum-2019

У Вінниці розпочався Всеукраїнський Veloforum-2019

Укрінформ
У Вінниці у п’ятницю, 4 жовтня, розпочався триденний Всеукраїнський Veloforum-2019, у якому понад 200 активістів, посадовців міських рад та містопланувальників обмінюватимуться досвідом з розвитку велоінфраструктури та велоекономіки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник розвитку велоінфраструктури міста Вінниця Андрій Сорокін.

«На наш форум з’їхались понад 200 учасників і судячи з кількості людей, які зібралися, - це буде наймасштабніший український велофорум. Головна тема форуму – це велосипедна економіка, тобто, обговоримо, як велосипеди можуть впливати на економіку міста. Навколо цієї теми тут зібралися і громадські організації, і представники міських рад, і місто планувальники та архітектори. Серед спікерів – представники Данії, Німеччини і Білорусі. Велофорум — це, в першу чергу, для того, щоб поділитися і набратися досвіду, зокрема, від таких країн, як Данія і Німеччина, які вже багато років розвивають свою велоструктуру і міське планування простору загалом. В них можна запозичити дуже багато ідей, які потім можна втілити. Кожне з міст «набирає» цікаві кейси. Які потім запропонують реалізувати», - повідомив Сорокін.

За його словами, Вінницю обрано місцем проведення форуму як місто, яке вдало розвиває велосипедну інфраструктуру з 2011 року, вже має 60 км велосипедних шляхів різного типу і діючу систему велопрокату.

Читайте також: У Києві пройшов флешмоб «Велосипедом на роботу»

Veloforum - це щорічна профільна конференція, тема даного заходу - «Велоекономіка – вплив велосипедного транспорту на економіку міст». Протягом трьох днів її учасники відвідуватимуть лекції про міську велокультуру і досліджуватимуть економічний ефект від розвитку велотранспорту, а також дискутуватимуть про тренди міської мобільності та альтернативний транспорт. В програмі передбачені воркшопи з проектування сучасних міських вулиць, створення bike-friendly офісу та креативного активізму, екскурсії, кава з експертами, виставка плакатів та інше.

Генеральний партнер події — Glovoapp Україна. Veloforum 2019 проходить за підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Посольства Королівства Данія в Україні та Швейцарської Конфедерації. Партнером заходу є Nextbike Вінниця.

Фото: vinbazar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-