Беленюк очолив оргкомітет із підготовки спортсменів до Олімпіади-2020

Беленюк очолив оргкомітет із підготовки спортсменів до Олімпіади-2020

Відео
Укрінформ
Дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби, призер Олімпійських ігор-2016 і депутат Верховної Ради України Жан Беленюк очолив спортивний організаційний комітет з питань підготовки та участі національних збірних команд в Олімпійських іграх 2020 року.

Жан Беленюк запропонував власну кандидатуру під час свого першого виступу з трибуни Верховної Ради, і депутати його підтримали.

“Влада повинна зробити все необхідне для забезпечення ефективної підготовки національних збірних команд України для виступу на Олімпійських та Паралімпійських іграх в Японії. Я сам представлятиму нашу країну на цих змаганнях, я вже маю ліцензію. Нашим спортсменам потрібно забезпечити всі необхідні умови для тренувань і зборів, в тому числі за кордоном. Не повинно бути жодних зволікань з рішенням організаційно-фінансових питань. Це має бути одним із перших пріоритетів для нашої країни, це вкрай важливо.

Читайте також: Жан Беленюк – кращий спортсмен вересня в Україні

Я переконаний, що вже зараз нам потрібно вирішувати питання створення спортивного оргкомітету з питань підготовки та участі національних збірних команд в Олімпійських іграх. Я звернувся до президента України Володимира Зеленського з ініціативою очолити цей комітет”, - сказав Беленюк.

Як повідомлялося, сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову "Про деякі питання забезпечення ефективної підготовки та участі національних збірних команд України до XXXII Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 року". Постанову підтримали 292 народні депутати при мінімально необхідних 226.

Читайте також: ВР ухвалила постанову для забезпечення підготовки збірних України до Олімпіади-2020

Постанову розроблено з метою забезпечення належної підготовки національних збірних команд України до ХХХІІ Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 року, що відбудуться в Японії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-