IAAF продовжила відсторонення легкоатлетів РФ від змагань через допінг

IAAF продовжила відсторонення легкоатлетів РФ від змагань через допінг

Укрінформ
Всесвітня асоціація легкої атлетики (IAAF) в 12-й раз продовжила термін дискваліфікації Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), це означає, що російські спортсмени на найближчому Чемпіонаті світу не зможуть виступити під прапором РФ.

Про це повідомляється на сайті IAAF.

"Незважаючи на деякий прогрес, ключові питання, які перешкоджають відновленню (в колишньому статусі, - ред.) ВФЛА, залишаються невирішеними", - заявив керівник робочої групи IAAF з відновлення ВФЛА в правах Руне Андерсен.

За його словами, робоча група зауважила, що нещодавні звинувачення в тому, що заборонені раніше тренери продовжують працювати зі спортсменами, були визнані правдивими, що поставило під сумнів цілісність антидопінгових зусиль ВФЛА, "підриває створення якоїсь потужної антидопінгової культури".

Читайте також: Росія знову “погоріла” на допінгу - ВАДА вимагає пояснень

При цьому Андерсен підтвердив, що допінгові чисті російські легкоатлети зможуть виступити на чемпіонаті світу в Катарі, який пройде з 27 вересня по 6 жовтня, але не під національним прапором.

Нагадаємо, членство ВФЛА було призупинене з 2015 року. Через це російські легкоатлети пропустили, зокрема, Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: WADA хоче відкрити понад 100 нових справ проти російських атлетів

23 вересня стало відомо, що WADA запідозрило Російське антидопінгове агентство в махінаціях з пробами, зданими в період з 2012 по 2015 рік. Якщо підозри підтвердяться, це загрожує РУСАДА дискваліфікацією, через що всі російські спортсмени можуть пропустити Ігри-2020. Розгляд цього питання триває.

Фото: IAAF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-