УХЛ на старті нового сезону

УХЛ на старті нового сезону

Репортаж
Укрінформ
У співпраці з Parimatch Українська хокейна ліга робить великі кроки вперед.

Можливо ви не знали, але український хокей живий і прогресує з кожним роком. Напередодні старту 4-го сезону дирекція Української хокейної ліги (УХЛ) зустрілась з представниками ЗМІ, де розповіла про свої здобутки і поділилася великими планами на майбутнє. Подія викликала чималий ажіотаж серед журналістів, Champion Hall у КВЦ «Парковий» був заповнений вщерть.

«УХЛ пролонгувала договір з Українською федерацією хокею на право проведення національного чемпіонату ще на три роки. І це визнання нашої роботи і довіра на майбутнє. В нинішньому сезоні в УХЛ гратимуть знову шість команд («Донбас», херсонський «Дніпро», «Кременчук», «Білий Барс» з Білої Церки, столичні «Крижані Вовки» і харківське «Динамо»). Офіційний спонсор у нас незмінний ось вже четвертий рік – це компанія Parimatch», - розпочав зустріч з журналістами генеральний директор УХЛ Сергій Варламов.

Читайте також: УХЛ вперше в історії провела церемонію “Зірки хокейного року”

Отримуючи від керівництва ліги іменний хокейний светр, представник Parimatch Вадим Місюра пояснив, чому розвиток хокею в України – це важливий напрямок діяльності компанії. «Хокей – найпопулярніший зимовий вид спорту в України, який має славні традиції. Тому ми намагаємося його відродити і підтримуємо УХЛ. Саме на матчах української ліги наші діти отримують чудові приклади майстерності та відданості грі, саме після матчів УХЛ вони йдуть у дитячо-юнацькі школи. Parimatch – як представник соціально відповідального бізнесу сподівається, що до допомоги українському хокею долучаться й інші компанії», - заявив він.

Нагадаємо, що за підтримки Parimatch УХЛ запровадила щомісячні номінації «Кращий гравець» і «Краща закинута шайба», та провела низку заходів з метою популяризації гри під назвою «Тренування з зіркою». Завершився минулий сезон першою в історії УХЛ церемонією нагородження «Зірки хокейного року».

Контури нового сезону окреслив спортивний директор УХЛ Олександр Побєдоносцев: «Стартуємо ми 14 вересня матчем «Донбас» - Дніпро». Усього в регулярному сезоні зіграють 120 матчів. Ігрові дні – середа - четвер і субота – неділя. Заплановані паузи для матчів збірної. Завершиться регулярний чемпіонат 7 березня. А далі найцікавіше – плей-офф. До 30 листопада у нас буде відкрите вікно для заявки гравців. На сьогодні вже відомо, що кілька відомих українських хокеїстів повертаються в рідний чемпіонат з-за кордону. Також побільшає сильних легіонерів».

Читайте також: УХЛ проведе хокейні майстер-класи в Кременчуці та Кривому Розі

«Стратегічна мета ліги – розширення до 8-10 команд і збільшення доходів. Сподіваюсь через рік у нас буде ще один клуб з Києва і команда з Дніпра», - поділився планами виконавчий директор УХЛ Олексій Брага. За його словами, велику справу для розвитку хокею в Україні та впізнавання бренду роблять ЗМІ. Зокрема, офіційний транслятор – телеканал XSport, який в минулому сезоні показав в ефірі 77 матчів ліги, а також соціальні мережі. Так, сторінка УХЛ на Facebook за кількістю передплатників увійшла в топ-5 світових хокейних ліг.

«В цьому сезоні трансляції матчів УХЛ завдяки новій графіці та експерт-студіям стануть ще більш якісними. Приємні сюрпризи чекатимуть і глядачів на трибунах. Серед нововведень – грудневий Матч усіх зірок в Кременчуці. А серед мрій – проведення Зимової класики (ретро-матч на відкритому повітрі). Щодо останнього – то у нас вже є потенційні спонсори і кілька можливих локацій у Києві. Ми розуміємо, що це дороге задоволення, але для популяризації хокею і для іміджу ліги – це був би величезний плюс», - розкрив ще кілька нових проектів Олексій Брага.

Читайте також: В УХЛ може з’явитися новий клуб з Києва

Відповідаючи на численні запитання журналістів, керівництво УХЛ дало чимало й іншої інформації для новин. Скажімо, ЗМІ дізнались і про розширення арени в Кременчуці, і про плани створення музею українського хокею, і про першого шведського легіонера в лізі. На жаль, поки відклали ідею відродження київського «Сокола». За словами Браги, є одразу дві групи ініціативних людей, яким в цьому році трохи забракло підтримки.   

На останок зустрічі керівники ліги поділилися головними очікуваннями від нового сезону. Очікування великі. «Хочеться неймовірної інтриги в боротьбі за титул. Нині у нас три рівноцінні претенденти – «Донбас», «Дніпро», «Кременчук», - Олексій Брага. «Аутсайдери повинні додавати і чекаю високі рейтинги трансляцій», - Сергій Варламов. «Більше глядачів і більше підтримки з боку бізнесу і держави», - Вадим Місюра. «Хокей в Україні має переходити на новий більш якісний рівень», - Олександр Побєдоносцев.

Святослав Василик, Київ  

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-