Президент УЄФА високо оцінив розвиток футбольної інфраструктури в Україні

Президент УЄФА високо оцінив розвиток футбольної інфраструктури в Україні

Укрінформ
У четвер, 5 вересня, у київському Будинку футболу пройшла робоча зустріч президента УЄФА Александера Чеферіна з керівником Української асоцаації футболу Андрієм Павелком та очільником НОК України Сергієм Бубкою.

У зустрічі також узяли участь володар "Золотого м’яча"-1975, співголова Ради стратегічного розвитку професіонального футболу федеоації Олег Блохін, головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, настаник збірної України U20 Олександр Петраков, тренер збірної України серед ветеранів Анатолій Дем’яненко та інші, повідомляє прес-служба УАФ. 

Учасники зустрічі обговорили низку питань, які, за словами Андрія Павелка, матимуть серйозний вплив на футбольне майбутнє України. Зокрема, це перспективи проведення в нашій країні чемпіонату світу з футболу серед збірних U17 або U20, матчу за Суперкубок УЄФА чи фіналу Ліги Європи, організація в Києві одного з найближчих конгресів УЄФА, а також проект будівництва першої в історії України бази для національних збірних.

Президент УЄФА вкотре висловив підтримку УАФ, дав високу оцінку розвитку футбольної інфраструктури в нашій країні, відзначив ініціативність УАФ і готовність керівництва асоціації ділитися досвідом та ідеями з колегами з інших країн. Зокрема, за словами Александера Чеферіна, ініціатива УАФ щодо організації континентальної першості серед легенд європейського футболу стане предметом обговорення в УЄФА найближчим часом.

"Мені надзвичайно приємно перебувати в Україні - і не лише через те, що вона є чинним членом УЄФА, з яким ми співпрацюємо, а ваша збірна U20 виграла чемпіонат світу, - сказав Александер Чеферін. - Для мене велика честь зустрітися з легендами українського футболу та олімпійською легендою Сергієм Бубкою. Дуже дякую за запрошення, завжди дуже приємно приїздити сюди". 

Читайте також: Президент УЄФА прибув до України з дводенним візитом

Говорячи про перспективи проведення в Україні матчу за Суперкубок УЄФА або фіналу Ліги Європи УЄФА, Александер Чеферін зазначив: "В УЄФА діє практика, відповідно до якої перемогу отримує та заявка, яка буде найкращою. Ваша робота з розбудови спортивної інфраструктури та масового футболу досягла певних успіхів. Але не менш важливим є те, що в України є чудовий лобіст у Виконавчому комітеті УЄФА - Андрій Павелко. Це дуже сильний представник".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-