Триває підготовка до формування команди України на Паралімпіаду-2020 - Сушкевич

Триває підготовка до формування команди України на Паралімпіаду-2020 - Сушкевич

Укрінформ
Президент Національного паралімпійського комітету України, Герой України Валерій Сушкевич повідомив, що наразі триває потужна кваліфікаційна підготовка до Паралімпійських ігор в Токіо (Японія).

Про це він сказав у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз в розпалі кваліфікаційний процес, тобто на паралімпіаду потрапити просто так не можна, ти повинен на чемпіонатах світу, на чемпіонах Європи, на кваліфікаційних змаганнях отримати ліцензію на виступ на паралімпійських іграх. По факту кількості наших перемог, ми отримуємо відповідний кваліфікаційний результат і кількість нашої команди. Наразі за три дні чотири золоті медалі наші хлопці і дівчата завоювали в параканое на чемпіонаті Європи. У Бразилії знаходяться наші фехтувальники. Тобто, йде зараз потужний варіант кваліфікаційної підготовки для того, щоб була сформована національна паралімпійська команда України”, - сказав Сушкевич.

Він також висловив сподівання, що політичні процеси в країні не вплинуть на підготовку команди.

“Я дуже сподіваюся, що політичні процеси в Україні не завадять тому, щоб продовжилося у відповідному розмірі фінансування, підтримка, розуміння важливості цього напрямку. І наша команда буде сформована і покаже традиційно високий результат. Хоча мене дуже турбує ситуація, тому що конкуренція зросла, Україну апріорі знають, що вона лідер. Я також переживаю, що поки у нас немає нашого літнього паралімпійського центру, який залишився в окупації в Євпаторії і, безумовно, це накладає певну проблемність на підготовку українських паралімпійців”, - додав він.

Читайте також: У Вінниці паралімпійцю Денисюку коштом бюджету придбали спортивну зброю

Як повідомлялося, Олімпіада-2020 проходитиме в Токіо (Японія) і розпочнеться 24 липня 2020 року, Паралімпійські ігри стартують 25 серпня.

Фото: MIGnews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-