У Білорусі презентували медалі II Європейських ігор

У Білорусі презентували медалі II Європейських ігор

Фото
Укрінформ
Рівно за місяць до початку II Європейських ігор в замковому комплексі “Мир” у Білорусі пройшла презентація нагородних і пам'ятних медалей майбутнього мультиспортивного форуму.

У дизайні медалей знайшов відображення головний символ II Європейських ігор - чарівна квітка папороті “Папараць кветка”. Про це повідомляє minsk2019.by.

Форма медалі, класичне коло, нагадує про час проведення Ігор. Кінець червня - самий жаркий період білоруського літа, коли сонце немов плавиться на небосхилі. Невипадковим є і діаметр медалі - 9,5 см, адже населення Білорусі становить 9,5 млн осіб. Чохол для медалей виготовлений з натурального дерева. Це викликає асоціацію з традиційними білоруськими ремеслами, білоруською природою і, зокрема, з лісами, де, за легендою, зацвітає чудова квітка Папараць-кветка, виконуюча мрії. Корпус медалей виконаний зі спеціального сплаву — томпаку.

Всього для II Європейських ігор буде виготовлено 1084 медалі: по 329 золотих і срібних, а також 426 бронзових. Найменування виду спорту і дисципліни буде вигравірувано на зворотному боці.

Крім нагородних, будуть також виготовлені пам'ятні медалі для нагородження всіх учасників II Європейських ігор і офіційних осіб, що входять до складу спортивних делегацій країн. Вони стануть зменшеною копією нагород призерів змагань.

Читайте також: Талісман ІІ Європейських ігор став героєм нового промо змагань у Мінську

Нагадаємо, II Європейські ігри пройдуть в Мінську з 21 по 30 червня 2019 року на 12 спортивних об'єктах. Більше 4000 атлетів з 50 країн розіграють 200 комплектів нагород в 15 видах спорту. Змагання в 8 видах спорту стануть кваліфікаційними до XXXII Олімпійських ігор 2020 року в Токіо (Японія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-