Готується редакція нового Закону України про боротьбу з допінгом - Гоцул

Готується редакція нового Закону України про боротьбу з допінгом - Гоцул

Укрінформ
До експертів Ради Європи та WADA була відправлена на узгодження кінцева редакція нового Закону України про боротьбу з допінгом.

Про це повідомив президент ФЛАУ Ігор Гоцул, який у складі української делегації взяв участь у засіданні Європейського комітету Всесвітньої Антидопінгової Агенції та Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи.

“Напередодні засідання ми направили експертам Ради Європи та WADA кінцеву редакцію нового Закону України про боротьбу з допінгом. Її було підготовлено на базі тих рекомендацій, які нам надали спеціалісти WADA. В Бухаресті ми домовилися, що після узгодження всіх нюансів з експертною групою, ми зможемо подавати цей Закон до Верховної Ради. В червні планується приїзд в Україну профільних фахівців Ради Європи для зустрічі з народними депутатами, іншими нашими спеціалістами, долученими до цього процесу, задля обговорення позиції щодо цього питання. Також ми працюватимемо над тим, що б Верховна Рада ще до своїх канікул розглянула цей Закон щонайменше в першому читанні.

Ми продовжуємо збирати і накопичувати інформацію про досвід інших країн в реалізації антидопінгової діяльності та роботі антидопінгових лабораторій. В Румунії у нас відбулося декілька таких двосторонніх зустрічей з фахівцями з Польщі, Латвії, Швейцарії та інших країн. Весь їхній досвід ми систематизуємо та намагатимемося донести до всіх зацікавлених сторін. Щоб і Національний Антидопінговий центр, і інші залучені до антидопінгової діяльності структури мали доступ до найактуальнішої інформації”, - цитує Гоцула прес-служба ФЛАУ.

Читайте також: Збірна України з веслування приєдналася до антидопінгової програми НОК

Засідання Європейського комітету Всесвітньої Антидопінгової Агенції та Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи проходили в Бухаресті (Румунія). Президент ФЛАУ зазначив, що подібні зустрічі завжди дуже змістовні, під час них обговорюється багато питань. Про свою роботу звітують представники WADA, керівні органи Ради Європи, які відповідають за цей напрямок, приймається дорожня карта на найближчий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-