Україна втратила місце у фіналі Всесвітніх естафет ІААФ через дискваліфікацію

Україна втратила місце у фіналі Всесвітніх естафет ІААФ через дискваліфікацію

Укрінформ
Жіноча збірна Україна з бігу на 4х400 м втратила місце у фіналі Всесвітніх естафет ІААФ через дискваліфікацію.

Україна на змаганнях в Йокогамі (Японія) була представлена трьома командами – жіночою і чоловічою естафетними командами 4х100 м та жіночою естафетною командою 4х400 м. Саме остання, вигравши свій забіг, отримала дискваліфікацію і не змогла виступити в фіналі. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Українську команду дискваліфікували через інцидент, який стався перед передачею естафетної палички з другого на третій етап (від Аліни Логвиненко Тетяні Мельник), згідно з правилом 163.2(b), в якому йдеться про штовхання або перешкоджання під час змагань прогресу бігу спортсмена на дистанції.

Ситуацію прокоментував керівник команди Євген Пронін.

“Суддя мені чітко сказав і показав на відео, що якщо за перший поштовх у нас 100-відсоткова дискваліфікація, то за другий – і взагалі 200-відсоткова. Власне, з цим ми всі згодні, включаючи Тетяну. Це видно неозброєним оком.

Проте з чим я не згоден, так це з пунктом правил. На момент, коли Гайяквад відходила назад і Таня її штовхала, бігу ще не було. Вони лише чекали на передачу естафетних паличок. Тобто не було перешкоди прогресу бігу – у процесі бігу чи на момент його початку штовханини не було. Але голова апеляційної комісії сказав, що судді більше спортсмени, ніж юристи, і бачать цю ситуацію саме як спортсмени”, - зазначив Пронін.

Читайте також: Україну на Всесвітніх естафетах ІААФ представлятимуть 15 легкоатлетів

Всесвітні естафети ІААФ проходили в Йокогамі 11-12 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-