Яя Туре завершив кар’єру футболіста і може розпочати кар’єру тренера в України

Яя Туре завершив кар’єру футболіста і може розпочати кар’єру тренера в України

Укрінформ
Екс-гравець іспанської “Барселони” і англійського “Манчестер Сіті” Яя Туре завершив ігрову кар'єру і отримав тренерську ліцензію.

Уже влітку Яя Туре планує почати тренерську кар’єру, а його першим досвідом може стати команда з України. Про це в інтерв’ю Sport24 повідомив агент 35-річного івуарійського футболіста Дмитро Селюк.

“Кажу про це вперше: Яя вирішив закінчити кар'єру чемпіоном. Прощальний матч, який йому влаштував “Манчестер Сіті”, в принципі, і був реальним завершенням його кар'єри гравця. Не лише в цій команді, але і взагалі. Яя є одним з кращих гравців Африки, і у нього була одна з найяскравіших кар'єр за всю історію африканського футболу. Тому і піти з футболу він повинен теж красиво, на піку.

Яя вже отримав ліцензію і з червня цього року може працювати як другий тренер в якій-небудь команді. Він однозначно перейде в клуб, де виконуватиме не лише роботу другого тренера, але також функції радника спортивного директора або президента зі спортивної частини.

Читайте також: Михайличенко дійсно отримував пропозицію очолити київське “Динамо” - ЗМІ

Упевнений, що через два роки після того, як Туре отримає тренерську ліцензію Pro, він очолить один з серйозних клубів і доб'ється великих успіхів на тренерському терені. Зараз він вже почав робити кроки в цьому напрямку. І, до речі, є варіанти в Росії і в Україні. Яя недавно провів майстер-клас в київському “Динамо”, де їм все залишилися дуже задоволені", - сказав Селюк.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-